İngiltere ve Almanya, 25 yıl sonra yine aynı statta karşı karşıya geliyor. EURO 96’da yarı finalde kozlarını Wembley’de paylaşan dev rakiplerden kazanan EURO 2020'de çeyrek final oynayacak. İki takımın daha önceki maçları incelendiğinde her ikisinin de eşit sayıda beraberlik ve galibiyet aldıkları görülüyor. Futbol sevdalıları, İngiltere - Almanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacağğını araştırıyor.

İLGİLTERE - ALMANAYA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Ezeli rakipler İngiltere ve Almanya, EURO 2020'de karşı karşıya geliyor.

Dev rekabette kazanan, çeyrek finalde İsveç-Ukrayna galibinin rakibi olacak. İki takımın daha önceki kapışmalarında taraflar 13’er kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 6 mücadele de beraberlikle sonuçlandı. 

Avrupa Şampiyonası’nda futbolseverler, final havasında bir maç izleyecek. Dünya futbolunun iki devi; İngiltere ile Almanya, kozlarını Başkent Londra’daki Wembley Stadı’nda paylaşacak. Salgın sebebiyle grup maçlarında 22 bin 500 taraftarın alındığı Wembley’e bu kez 45 bin seyircinin alınacağı öğrenildi. Bu kapışma, bir bakıma EURO 96’daki yarı finalin de rövanşı olacak. 25 yıl önce İngilizler’in ev sahipliğinde oynanan şampiyonada Almanlar, 1-1 biten maçın penaltı atışlarında Ada temsilcisini 6-5 yenmişti.

İngilizler’de penaltıyı kaçıran isim ise şu anda Milli Takım ’ın hocalığını yapan Gareth Southgate olmuştu. Panzerler, daha sonra finalde Çekya’yı 2-1 yenerek kupayı müzesine götürmüştü. İki takımın daha önceki kapışmalarında taraflar 13’er kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 6 mücadele de beraberlikle sonuçlandı. Bu maçı kazanan, Son 8’de İsveç-Ukrayna galibiyle karşılaşacak.

Wembley'de oynanacak İngiltere - Almanya maçını Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. Bu akşam TSİ 19.00'da başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İLGİLTERE - ALMANYA MUHTEMEL İLK 11'LER

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Rice, Phillips, Foden, Mount, Sterling, Kane

Almanya: Neuer, Ginter, Hummels, Rüdiger, Kimmich, İlkay (Goretzka), Kroos, Gosens, Havertz, Müller, Gnabry

Editör: Haber Merkezi