İngiltere nakliye sektöründe yaşanabilecek sıkıntıları gidermek için 10 bin 500 geçici vize vereceğini açıkladı. Geçici vize programı kapsamında 5 bin ağır vasıta sürücüsü ve 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanını kapsıyor. Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulandan çok aşşağılarda olduğu ifade edildi. Durum böyle olunca İngiltere TIR ve kamyon şoförlüğü başvurusu nasıl yapılır, İngiltere tır ve kamyon şoförlüğü başvuru şartları merak ediliyor. 

İNGİLTERE KAÇ TIR VE KAMYON ŞOFÖRÜ ALACAK?

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, 5 bin akaryakıt tankeri ve gıda kamyonu sürücüsüne aralık sonuna kadar geçici vize verileceğini duyurdu.

İNGİLTERE KAMYON TIR ŞOFÖRÜ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kamyon ve tır sürücüleri için başvurularla ilgili herhangi bir duyuru henüz yapılmadı. Başvurular için İngiliz Büyükelçiliği'nden yapılacak duyuruları takip etmek gerekiyor.

tır

SÜRÜCÜ EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR

Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulanın 100 bin altında bulunduğu ifade ediliyor.

Nakliye sektörünü temsil eden Road Haulage Association (RHA) adlı kuruluşun raporuna göre, nakliye aracı sürücülerinin sayısındaki azalışın başlıca sebepleri "sürücülerin emekli olması", "İngiltere'nin AB'den ayrılması", "IR35 olarak bilinen maaş bordolarındaki bazı değişiklikler", "sürücülerin başka sektörleri seçmesi", "düşük ücretler ve salgın" olarak sıralanıyor.

Öte yandan, İngiltere Petrol ve Doğal Gazı verilerine göre, İngiltere'de toptan doğal gaz fiyatları ocak ayından bu yana yüzde 250, ağustostan bu yana da yüzde 70 artış kaydetti.

İNGİLTERE'DE RAFLAR BOŞ KALDI

İngiltere'de tır ve kamyon şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunları bazı süpermarketlerde rafların boş kalmasına yol açtı.

Başkent Londra'daki çeşitli marketlerde özellikle sebze ve meyve ürünleri ile hazır suların satışa sunulduğu rafların boş olduğu görüldü.

Editör: Haber Merkezi