Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan ve 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Instagram 'like'ları (beğenileri) kaldırmakta kararlı gözüküyor.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, platform Nisan ayından bu yana 6 farklı bölgede test etmeye başladığı beğenisiz Instagram için ABD'de de çalışmalara başladı.

Açıklama en yetkili isim CEO Adam  Mosseri'den geldi. Moseri, söz konusu politikanın ana nedeninin platformu çok daha az rekabetçi hale getirmek olduğunun altını çizdi. 


Test versiyonunda kullanıcılar, paylaştıkları fotoğrafların kaç kişi tarafından beğenildiğini görebilirken, başkalarının paylaştığı fotoğrafların beğeni rakamlarını göremiyor. 

Instagram'ın en fazla kullanıldığı ülkelerden birisi olan ABD'de bu testin başlaması platformun bu projeyi oldukça ciddiye aldığı yolunda yorumlanıyor. 

Söz konusu özellik Nisan ayında Kanada'da test edilmeye başlanmış, Haziran ayında ise  İrlanda, İtalya, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda'da bazı kullanıcılar için kullanıma açılmıştı.  

 

Editör: Haber Merkezi