Vaka sayılarındaki artışın ardından ilk kabine toplantısında 17 Mayıs'a kadar tam kapanma kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantının ardından yasakları ve tarihi açıkladı. Tüm detayları açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile duyurdu. İnternet kafeler, oyun salonları, kafeler kapanacak mı? sorusu da böylece cevap buldu. 

İNTERNET KAFELER, OYUN SALONLARI KAFELER KAPANACAK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre: "Aşağıda belirtilen işyerlerinin faaliyetlerine 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak ara verilecektir.

Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, lunaparklar ve tematik parkları, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerler."

İnternet kafeler yasakta açık mı?

Böylece internet kafeler ve elektronik oyun yerleri kapsamında Playstation kafeler 17 Mayıs 2021 tarihine kadar geçici olarak hizmet veremeyecek.

"Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir."

Editör: Haber Merkezi