Biz İP diyorduk…

İP’in açılımı son günlerdeki tartışmalarla birlikte tamamen netleşti.

İP: İhale Partisi

Ben, son iki yıldır sürekli Meral Akşener’in partisi İP’in CHP’li Belediyelerde ihale ve kadrolaşma peşinde menfaat kovaladığını yazıyordum. Bunun somut örneklerini de veriyordum. Ne CHP’li Belediye Başkanlarından ne de CHP’li Belediyelerde menfaat kampı kuran İP’ten bu yazılarıma dair bir tepki gelmedi.

CHP içinden bu konuyla ilgili bir ses çıkınca Türkiye’de daha çok gündem oldu.

Eski CHP milletvekili, yazar-yorumcu Barış Yarkadaş İP’in HDPye karşı çıkıyormuş” tiyatrosuna sinirlenerek, önce CHP’li Belediyelerin tamamının HDP desteğiyle kazanıldığını vurgulamış daha sonra da "Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar" tepkisini gösterdi.

Buna benzer tepki eski İP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ümit Özdağ’da istifa ettiği gün Çantalar, ihaleler ve makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bu söylediklerimin hepsinin kanıtı varaçıklamasını yapmıştı. İP’in CHP’li Belediyelerde menfaat kovalaması sadece bizlerin gördüğü, dillendirdiği bir konu değil, görüldüğü gibi kendi mahalleleri de bu durumu çok net ifade ediyorlar.

İP, CHP’li Barış Yarkadaş’a yönelik “İftira davası” açmış…

Mesela İP Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın Mansur Yavaş’tan 107 milyon ihale aldığını bilmiyorlar mı? Bedri Yaşar "Çocuklarım ihaleyi almış, haberim yoktu, sonradan öğrendim" demişti. Size Koray Aydın bu ihaleyi haber vermedi mi?

Bir araştırın bakalım Bedri Yaşar daha başka hangi CHP’li belediyelerden ihale almış?

HDP’nin firesiz oylarını da alarak ABB Başkanı olan Mansur Yavaş’ın kadrolarına bakın bakalım İP’ten kimler müdür, şef olmuş?

İP Genel Başkan Yardımcısı ve Divan Üyesi olarak görev yapan Ahmet Ersagun Yücel’i seçimden hemen sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZBELCOM AŞ’ye Genel Müdür olarak göndermediniz mi?

İzmir’de kimse kalmadı da Ankara’dan İzmir’e utanmadan bir Genel Başkan Yardımcısını müdür olarak niye gönderdiniz? Hem de HD(P)KK’ya çok yakın Tunç Soyer’in yanına?

CHP’nin utanmaz gazetesi Sözcü de bunu Meral Akşenerden büyük fedakârlık’” diye haber yapmıştı. Yüzsüzlüğün, utanmazlığın, pişkinliğin resmini İP ve Sözcü el ele çizmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun İP'in medya ve tanıtım için harcadığı 80 milyon TL'lik faturasını üstlendiğine dair haberler Türkiye’de gündem olmuştu. Buna ne Ekrem İmamoğlu ne de İP tarafından bir yalanlama gelmedi. İBB’den hangi İP’liler ihale almış bir bakın, İBB’de hangi İP’liler müdürlük almış bir bakın. Meral Akşener’e buradan soruyorum. Oğlun İBB’de ticari bir iş yaptı mı ya da aracı oldu mu?

Barış Yarkadaş’ın kendisine açılan dava hakkında mahkemeye sunacağı çok örneği olacaktır.  Ama bizim verdiğimiz örnekler bile İP’in (İhale Partisi) bir menfaat topluluğu olduğunun delilidir.

İP’in bu menfaat yolculuğundan, CHP’nin de bu menfaatçilerle iş tutması yüzünden başına bir iş gelecektir.

Ne demişler: Gizlide gebe kalan aşikârede doğurur.

Kemal Kılıçdaroğlu İP’i ihale ve menfaat araçlarıyla terbiye edebilirsin. Ona göre davran bunlara…

 

 

 

Editör: Haber Merkezi