Türkiye, Suriye’deki terör örgütü YPG’yi bölgeden temizlemek için son hazırlıklarını yaparken, bölgedeki diplomatik ve stratejik ilişkilerini güçlendirecek adımlar atarken, önce Irak’ta ve geçtiğimiz günlerde de Suriye’de Türkiye’yi hedef alan protesto gösterileri düzenlendi. Irak’ta “Türk Ordusu sivilleri hedef alarak bombaladı” bahanesini, Suriye’de de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nda 10 ay önce gerçekleşen bir “Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla da ayaküstü kısa bir sohbetim oldu” cümlesi devamında “Suriye’nin tek çıkar yolu siyasi uzlaşı. Teröristlerin temizlenmesi lazım“ sözlerini malzeme edenler Türkiye aleyhinde sloganlar atarak, Türk bayrağı yakarak Türkiye düşmanlığı yapmıştır. Irak ve Suriye’deki bu Türkiye düşmanlığı protestoları birbirinden ayrı düşünülemez. Suriye’deki terör örgütlerine yapılacak operasyon öncesi Türkiye’yi meşgul etmek ve kargaşa çıkararak operasyonları engellemek için tek merkezden bir provakasyon yapıldığı çok açıktır. Irak’taki sivillere saldırının PKK tarafından yapıldığının ortaya çıkmasıyla oradaki alçak tezgâhlar şimdilik duruldu. Suriye’de de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nunkonuşmasının özünde olan “Teröristlerin temizlenmesi lazım“ sözünden rahatsız olmanın siviller nazarında bir mantığı yoktur.

Suriye’deki tüm gelişmelerde ABD’nin, Rusya’nın, İran’ın kendi menfaat penceresinden bakması doğaldır. Türkiye de elbette her gelişmeye kendi güvenliği çerçevesinde bakmaktadır. Onların menfaatleriyle bizim güvenliğimizin çatıştığı yerde elbette çeşitli provokasyonlar olabilir. Bu son yaşanan olayları da böyle değerlendirmek lazımdır.

Irak ve Suriye’deki hormonlu protestolar bu açıdan anlaşılabilir.

Ama benim anlamadığım ise yine Türkiye’deki kalitesiz, fırsatçı ve kendi durduğu yeri unutan muhalefetin burada da açığa düşmesidir. Suriye’de Türkiye düşmanlığı yapan protestolar oldukça bunlar sanki kendileri çok hassasmış gibi nutuklar atmaya başlıyorlar. Suriye’de zaten Türk Ordusu’nun temizlemeye çalıştığı YPG’den yana taraf değil misiniz?

Suriye’de Türk bayrağı yakılmış, Türkiye protesto edilmiş böyle bir durum bu muhalefeti üzer mi?

Terör örgütü YPG Türk askerlerini şehit ederken “YPG terör örgütü değil. Vatanını koruyan oluşum”, “Türkiye’nin beka problemi yok. YPG bize saldırmaz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun peşine takılan çapsızlar için Suriye’deki protesto gösterileri sadece hükümete saldırmak için bir malzemedir.

Türkiye’nin Suriye’deki tüm terörle mücadele operasyonlarına karşı çıkan bu muhalefetin durduğu nokta zaten Türk milletinden yana değildir. 4600 YPG’li teröristin öldürüldüğü Afrin operasyonuna Türkiye’de ilk karşı çıkan Meral Akşener’in partisi İP, sonra HDP, CHP, Saadet, Ahmet Davutoğlu idi. Şimdi aynı masada 6’lı olanlar için Türkiye’nin protesto edilmesinin bir önemi var mı?

Muhalefet niçin yaşanan hadiselere, Türkiye’nin Suriye operasyonu öncesi kargaşa çıkarma tezgâhı olarak bakmıyor?

Zaten böyle baksalar, onların da kendileri gibi YPG yanında yer aldıklarını görecekler. Türk bayrağını yakan ve yakalanan kişilerin de bunların beslediği PKK’lılar olması zaten halinizi anlatmaya yetmiyor mu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Teröristlerin temizlenmesi lazım“ sözünün yanında durmadığınıza göre, Türk bayrağının Suriye’deki kullanışlı çeteler tarafından yakılmasının da sizi ilgilendiren bir yönü olmaz değil mi?

Türkiye, bölgesel dengeler labirenti içinde hem terörle mücadele operasyonlarını sürdürüyor hem de oluşturduğu güvenli bölgelere Suriye’lileri göndermeye çalışıyor.

Hem YPG yanındasın hem de bunlara karşısın. Kalitesiz muhalefet senin derdin nedir? Açık olsana...

Editör: Haber Merkezi