İran iki kez direklere takıldığı maçta Galler’i 90+8 ve 90+11’de bulduğu gollerle 2-0 yendi.

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın B Grubu’nda yer alan Galler ile İran ikinci maçlarında karşı karşıya geldi.

Ahmed bin Ali Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İran 2-0 kazandı. İran’a galibiyeti getiren golleri 90+8’de Cheshmi ve 90+11’de Rezaeian kaydetti.

İran’ın ilk yarıda Gholizadeh ile bulduğu golle VAR kontrolünün ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İkinci yarıda da Azmoun ve Gholizadeh direkleri geçemedi.

85. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Taremi’yi ceza sahası dışında faulle durduran Galler kalecisi Henessey, VAR incelemesinin ardından kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından İran puanını 3’e yükseltirken, Galler ise 1 puanda kaldı.

Galler gruptaki son maçında İngiltere ile karşılaşacak. İran ise ABD ile oynayacak.

Tarihinde Dünya Kupası’na ikinci kez katılan Galler, gruptaki ilk maçında son dakikalarda Gareth Bale’in attığı penaltı golüyle ABD ile berabere kalmıştı.

İran ise İngiltere’ye 6-2 mağlup olarak turnuvaya kötü bir başlangıç yapmıştı.

Protestolar devam etti
İran’da taraftarların, 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin polis gözetiminde hayatını kaybetmesine yönelik protestoları sürdü.

Karşılaşmaya ev sahipliği yapan Ahmed bin Ali Stadı’nın dışında yerel müzikleriyle dans eden İranlı futbolseverler, “kadınların yaşamına özgürlük” yazan pankart ve tişörtlerin yanı sıra Mahsa Emini’nin 22 yaşında hayatını kaybetmesine atıfla üzerinde Emini’nin adı yazan 22 numaralı formayla tribündeki yerini aldı. Bazı taraftarlar, yüzlerinde gözyaşını simgeleyen boyalarla protestolara katıldı.

İran Milli Takımı futbolcuları ise ilk maçın aksine bu kez seremonide ülkelerinin milli marşlarını okudu. Ülke milli marşı sırasında, stattaki dev ekranlara gözyaşlarını tutamayan çok sayıda İranlı sporsever yansıdı.

İran’ın İngiltere ile oynadığı maçta 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin polis gözetiminde hayatını kaybetmesine yönelik protestolar damgasını vurmuştu.

Editör: Haber Merkezi