12 Aralık tarihinde gerçekleştirilen İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG) sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2021 İSG sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde soru ve cevapları açıklanan İSG sınavı için adayların sonuç bekleyişi başladı. İnternette ise İSG sonuçları açıklandı mı? İSG sonuçları ne zaman açıklanır? aramaları yapılıyor. 

İSG SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK BELLİ Mİ? 

ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimine göre İSG sınav sonuçları 6 Ocak 2022'de duyurulacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

isg sonuç

2021 İSG SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sınava katılım gösteren adaylar, T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle sonuçları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecek.

İSG SINAVI SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM İSG sınav soru ve cevapları hakkında açıklama yaptı: 

“12 Aralık 2021 tarihinde uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının (2021-İSG/2) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 12 Aralık 2021 tarihinde saat 13.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.”

İSG SINAVI NEDİR?

Her yıl iki defa yapılan iş sağlığı ve güvenliği sınavı, birçok iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli adayının hazırlandığı önemli bir sınav.

Editör: Haber Merkezi