Meral Akşener’in İP isimli partisinde ötelenen, dışlanan ve hatta son kongresinde vebalı gibi “oy verilmeyecekler” arasında adı yazılarak aşağılanan Ümit Özdağ’ı geçtiğimiz günlerde Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında izledim. İP kongresinden sonra Koray Aydın’a “GİK üyesi olmak istemediğimi bilmene rağmen aday listesine yazdırıp, sonra çizdirmek için pusu kuran ‘adama’ soruyorum. Bana düşman olduğun kadar PKK’ya, FETÖ’ye, Yunanistan’a vs düşman mısın bilmiyorum ama sen benim düşmanım olacak kadar değerli değilsin” diye isyan eden adamdan eser kalmamıştı. Katıldığı programda özellikle HD(P)KK ile iş birliği konusunda CHP ve partisi İP’in ilişkisini karartmak için her türlü kelime oyununu oynadı.

Millet İttifakı içinde HDP de var demek haksızlık olur

Genel Başkanımız Meral Akşener, HDP’nin PKK’nın yanında konumlandığını söyledi

Bu seçimde HDP’ye oy verebilen bir seçmen, öbür seçimde AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye, İP’e oy verebilir

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, HDP’yi Millet İttifakı içinde gördüğünü sanmıyorum

          “Öcalan açık bir şekilde tavır aldı. Neye karşı? Millet İttifakı’nın adaylarına karşı tavır aldı. Mektubu yayınlandı. Öcalan’ın kardeşi devlet televizyonlarına çıkarıldı ve bu konuda konuşturuldu. Cezaevindeki PKK’lılar seçim çalışması yaptılar. HDP resmi açıklama yapıp, parti kadrolarıyla CHP’li adaylarını desteklemedi. O yüzden Millet İttifakı’nın, HDP ittifakı yanında olduğunu söylemek en azından İYİ Parti kanadına hakarettir.

          Ümit Özdağ’ın programda bu konuda söylediği sözlerden bazıları bunlar… Ümit Özdağ’ın bu sözlerine bakarak “yalanın Prof’u olmuş” dersek herhalde yanılmayız. Aklınca algı yapıyor, aklınca CHP ve partisi İP’i HD(P)KK ile iş birliği görüntüsünden kurtarmaya çalışıyor.

          Hepsine tek tek cevap vereceğim de, yerel seçimlerden sonra Ümit Özdağ’ın söylediği “Yerel seçimlerde galiplerden birisi de hiç şüphesiz Selahattin Demirtaş’tır. Selahattin Demirtaş, Öcalan’ı yendi.” sözünü hatırlatmak istiyorum. Evet, teröristbaşı Öcalan’ın “tarafsız kalın” mektubu yayınlandı, terörist Demirtaş ise 31 Mart seçimleri öncesi “Batıda CHP ve İYİ Parti adaylarını destekleyeceğiz” demişti. Terörist Demirtaş, teröristbaşı Öcalan’ı yendiyse, ortaya çıkan sonuç HDP, CHP’nin adaylarını İP ile birlikte desteklemiş oluyor değil mi?

          Ümit Özdağ millete yön çizmeye, akıl vermeye çalışan Prof. Dr. olmuşsun ama yalan söylerken Allah’tan korkmuyorsun…

Adın gibi bildiğin CHP-HDP-İP ittifakını niçin gizlemeye çalışıyorsun?

          HDP-CHP ittifakının ilk temeli Ahmet Türk ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonradan deşifre olan gizli kahvaltılı toplantısında atılmadı mı?

          Ahmet Türk gizli toplantının deşifre olması sonrası 2018 Kasım ayında RS FM’de Yavuz Oğan’a yaptığı açıklamalarla Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP’yle ittifak görüşmeleri yapmadık” sözlerinin nasıl yalan olduğunu bir bir şöyle anlatmadı mı?:

Yavuz Oğan: (Kemal Kılıçdaroğlu ile yemek) Nasıl oluştu bu yemek meselesi? Biraz bilgilendirir misiniz bizi?

Ahmet Türk: Tabi bir yemek değildi. Sabah kahvaltısında bir araya geldik. Arkadaşımızın eski milletvekili o partiden. Böyle bir görüşmenin mümkün olup olmadığını sordu. Ben de ‘Niye olmasın’ dedim. Yani bu teklif bizden gitmedi. Görüşme teklifi. Onlardan geldi. (Kemal Kılıçdaroğlu’ndan) Seçmen başında doğru kararlarla, doğru adaylarla gerçekten bu yerel seçimlerde daha başarılı olmanın artık kaçınılmaz olduğunu hepimizin görmesi gerek. Demokrasiyi savunabilecek, demokrasiyi esas alan, demokrasi prensiplerini uygulayabilen ve bunu yürütebilen bazı yerlerde, o adaylar etrafında bütünleşmek gerek diye düşünüyorum.

Yavuz Oğan: Az önce aktardığınız düşüncelerle paralel miydi? Yani bazı kritik illerde memnuniyetsiz olan seçmenin tamamını kapsayacak CHP de paralel mi yani?

Ahmet Türk: Evet inanıyorum ki söylediklerimiz biraz etkili olur. Çünkü söylediklerimiz doğru şeylerdi. Yapılması gereken şeylerdi. Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz. Öyle çok açık konuşmaz.

Yavuz Oğan: Dinledi mi sizi?

Ahmet Türk: Tamam ama söylediklerimi hep onayladı. Yani yapılması gereken, yürütülmesi gereken politikalar konusunda karşı çıkmadı.

          Gizli görüşme teklifi CHP’den geliyor, seçimlerde nasıl davranılacağı konuşuluyor ve Ahmet Türk ne derse Kemal Kılıçdaroğlu onaylıyor. Ama Ümit Özdağ’a göre, CHP-HDP arasında ittifak olmamış… Yerseniz tabi…

          Neymiş, Genel Başkan’ı Meral Akşener “Biz, HDP’yi terör örgütü PKK’nın yanında görüyoruz” demiş… 2018 seçim değerlendirmesinde de “Kürtlerin siyasal temsilcisi HDP” diyordu.

Buna ses çıkardın mı Ümit Özdağ?

          Ama MHP’de muhalefet yaparken, dönemin MHP Diyarbakır İl Başkanı, Anneler Günü’nü bir cümlelik Kürtçe ile kutladı diye ortalığı yıkmış, feryat-figan etmiştin… Şimdi sayesinde milletvekili olduğun CHP’nin ve partin İP’in, HD(P)KK iş birliğini örtbas etmek için kendini parçalıyorsun.

          Biz sıradan bir seçmenin bu seçimde HDP’ye, başka seçimlerde diğer partilere oy vermesinden bahsetmiyoruz. Organize bir şekilde HDP Eş Başkanları, yönetimleri, milletvekilleri ve HDP’nin tasmasını elinde tutan Kandil’in bizzat CHP’li adayların ismini vererek desteklemesinden bahsediyoruz. Mesela HDP’ye oy veren yahut HDP’de yönetici olan bir kişi bu süreçte AKP yahut MHP’ye oy veriyorsa bu terör örgütü PKK’ya alınmış bir tavırdır. Çünkü son dört yıldır terör örgütü PKK’ya kan kusturulmaktadır. Son dört yılda öldüren PKK’lı terörist sayısı 15 bine yaklaşmıştır. Herhalde bunu stratejik olarak anlayabilecek noktadasın Ümit Özdağ? Hani çok böööyükkk stratejik uzmansın ya!

          CHP’nin, partin İP’in ve ortağınız HD(P)KK’nın Afrin operasyonuna nasıl karşı çıktığını unutmadık. 4600 YPG’li teröristin öldürüldüğü Zeytin Dalı Operasyonu için “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’i almak için ne verdi?” diye soranın sen olması da hiç unutulacak gibi değildir.

          Teröristbaşı Öcalan, HDP’ye “tarafsızlık” öneren bir mektup yazdı ve bu mektup karşısında HDP ve Kandil yerel seçimlerde nasıl bir tavır aldı?

          İttifak ortağınız HD(P)KK o mektup için “Öcalan’ın mektubuyla bizim düşüncelerimiz örtüşüyor. Kararımız değişmedi, Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğizdedi mi? Dedi.

          Kandil’in en üst düzey sözde yönetimi “23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinde AKP-MHP faşizmine önemli bir darbe vuruldu. 23 Haziran’daki tutumunu da Önder Apo’nun ortaya koyduğu bu ölçü belirlemiştir. Önder Apo’yla Hareketimiz, Önder Apo’yla halkımız arasında özel savaşçıların anlamadığı ve anlayamayacağı tarihsel, toplumsal, düşünsel ve duygusal bir bağ bulunmaktadır” açıklamasını yaptı mı? Yaptı. Hâlâ ne mektubundan bahsediyorsun Ümit Özdağ?

          Mesela terörist Osman Öcalan denen alçak bile itirafçı olup “Demirtaş lider değil militandır” derken, sen “Seçimlerin galibi Demirtaş” diyorsun, Genel Başkan’ın Meral Akşener terörist Demirtaş’ı kahvaltıya bekliyor, diğer Genel Başkan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi CHP ise terörist Demirtaş’ın özgürlüğü için kendini parçalıyor.

          Teröristbaşı Apo’nun mektubu, terörist Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması “iti ite kırdırma” taktiği olarak kullanılmak istendi. Ama zamanlama ve stratejik hatalar yapıldı. Bu konuda da ben, uzun uzun eleştiri yazıları yazmıştım. Terör örgütü PKK’ya en ağır darbenin vurulduğu bu dönemde, Apo’nun mektubu ve Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasından “PKK iş birliği” çıkarmak aptallık ve ileri derecede ahmaklık olur yoksa… Osman Öcalan Kandil’i, HDP’yi, terörist Demirtaş’ı eleştirirken buradan öyle bir iş birliği çıkmaz. Nihayetinde eline Amerika’nın silah tutuşturduğu Kandil’deki PKK ve Kandil çizgisindeki HDP, CHP’nin adaylarını açıkça desteklemiştir.

          Ümit Özdağ, “HDP yönetimi, resmi açıklama yaparak CHP’li adayları desteklediğini ilan etmedi” diyorsun. Yine koskoca bir yalan söylüyorsun. Kandil’deki teröristbaşları Murat Karayılan’ın, Beza Hozat’ın, Cemil Bayık’ın, Mustafa Karasu’nun, Duran Kalkan’ın, Zerin Ruken’in, Bese Erzincan’ın(öldürüldü), Andok’un tek tek yaptıkları açıklamaların tamamında CHP’nin adaylarını isim zikrederek destekleyeceklerini söylemelerini kenara bırakıp, HDP’li yöneticilerin açıklamalarını hatırlattığımızda Ümit Özdağ utanır mı dersiniz? Ümit Özdağ utanma duygusu olmadığını defalarca bize göstermiştir.

          HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lile- ri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir.” sözü resmi açıklama olmuyor mu?

          HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın önce “Demokrasi güçleri ‘Tamam’ derse CHP-İYİ Parti adayını destekleyebiliriz” diyerek, daha sonra İstanbul mitinginde “Büyükşehir’de AKP-MHP kaybetsin siz biliyorsunuz ne yapacağınızı. Biz buralarda demokratik güç birlikleriyle birlikte hareket ediyoruz.” diyerek Ekrem İmamoğlu’na oy istemesi resmi açıklama olmuyor mu?

          Daha sonra aynı Pervin Buldan ittifakı gizlediği için CHP’ye sitem ederek “Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence” demedi mi?

          HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, “Bizim çizdiğimiz profile en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Mahalle mahalle gezip Tunç Soyer için seferberlik başlatacağız” demedi mi?

          Buna benzer dolu HDP yöneticisinin CHP’nin adaylarını İP’le birlikte destekleme açıklaması varken, Ümit Özdağ kimi kandırmaya çalışıyor?

Hadi HD(P)KK ve Kandil, Ümit Özdağ gibi yalan söylüyor diyelim.

          Ya seçimlerden sonra CHP’li yöneticilerin, seçilen CHP’li belediye başkanlarının, CHP’li yazarların HDP ve terörist Demirtaş’a “Bize bu seçim başarısını yaşattığınız için teşekkür ederiz” açıklamalarına ne diyeceksiniz?

          Mersin’de seçilen CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer “Bu zafer HDP’nin başarısı ve zaferidir” derken, deli rolü mü oynuyordu Ümit Özdağ?

          Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanya danışmanı Necati Özkan “CHP’lilerin %98’i sandığa giderek, HDP’lilerin %100’ü sandığa giderek Ekrem İmamoğlu’nu destekledi” derken, deli rolü mü oynuyordu Ümit Özdağ?

          Her şeyi bir kenara bırak, birçok İP kurucusu, yöneticisi, il başkanı “HDP iş birliğinizi ve Demirtaş aşkınızı” vurgulayarak Meral Akşener’e tavır alıp, İP’ten istifa etmedi mi?

          Demek ki, CHP-İP-HD(P)KK birlikteliğinden bahsetmek bir hakaret değil, gerçekleri vurgulamaktır. Zaten bu hakaret ise HDP ile her konuda iş birliği yapan CHP ve İP’in yüzsüzlüğüne değinmelisin Ümit Özdağ…

          İP’ten dışlanmış Ümit Özdağ masal anlatmayı bırakmalıdır. Teröristbaşı Öcalan’a ev hapsi isteyen Salim Ensarioğlu ve “HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisidedi diye, Akşener’e demediklerini bırakmıyorlar.

Ne desin? %10’u geçen TBMM’ye giren bir partiyi yok mu saysın?

Yoksa Kürtlerin temsilcisi terörist PKK mı desin?

          Yoksa Kürtleri aslında MHP temsil ediyor ama onlar bunun farkında değiller mi desin?” diyen Bahadır Erdem, “CHP’nin başını çektiği HDP’nin, İP’in ve bazı diğer partilerin de içerisinde olacağı bir ittifak var. Çok acıdır ki bu ittifakı FETÖ de destekliyor” diyen Erhan Usta Meral Akşener’in Genel Başkan Yardımcısı oluyorsa, Ümit Özdağ dışlandığı İP’in sahnesinde bize tiyatro oynamayı bıraksın.

          Dahası “Bana düşman olduğun kadar PKK’ya, FETÖ’ye, Yunanistan’a vs düşman mısın bilmiyorumdediğin Koray Aydın’da yine İP Teşkilat Başkanı oldu…

          Ümit Özdağ siyaset dünyasında vefasızlıklarınla, nankörlüklerinle, tespitlerinle, ilişkilerinle yeterince rezil oldun… Bari CHP-İP-HD(P)KK ittifakını yalan propagandalarla, çürük algı yöntemleriyle gizlemeye çalışarak daha da rezil olma…

          MHP’de iken hiçbir yanlış politikası olmayan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye eleştiri kılıfı altında en ağır iftiraları atıyordun, İP’in her yanından ihanet akıyor ama partiden seni dışladıkları hâlde hâlâ Meral Akşener yalakalığı yapıyorsun. Bari MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’den bugüne kadar yaptıkların için özür dile de, İP’te hangi tiyatroyu oynuyorsan öyle oyna…

          MHP’ye her fırsatta hançer saplayanı Allah işte böyle rezil eder, nankör ve vefasız adam… Bari utan da köşene çekil artık…