Türkiye'nin en büyük iş ve işçi bulma kurumu olan İŞKUR ile birlikte milyonlarca kişi istihdam edilmekte ve yeni mesleklerine kavuşmaktadırlar. Vatandaşlar, yeni bir iş arayışında olanlar İŞKUR kayıt belgesi nereden ve nasıl alınacağını merak ediliyor.

İŞKUR kaydı yapmak yaygın olan İŞKUR işlemleri arasındadır. İş bulmak isteyen kişiler öncelikle İŞKUR'a girerek kayıt oluşturmaktadırlar. Bu şekilde İŞKUR aracılığı ile kayıt belgesi de alarak yeni işlerine kavuşmaktadırlar. İŞKUR Türkiye'nin istihdam seçeneklerini arttırmakta ve insanları hem meslek sahibi hem de iş sahibi yapmaktadır.

İŞKUR KAYDI NASIL YAPILIR?

İŞKUR kayıt işlemlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirmek mümkündür. Öncelikle İŞKUR'un resmi sayfasına giriş yapın. Burada sol üst köşede bir menü göreceksiniz. Sol üst köşede internet şubesi adlı seçeneğe tıkladıktan sonra bir pencere açılacaktır. İŞKUR E şubeye burada bulunan seçenekte deva etmek için iş arayan ve üye ol seçeneklerine tıklayın. Ardından açılan pencerede kişisel bilgilerinizi gireceksiniz. Burada yer alan alanları doldurduktan sonra onaylıyorum seçeneğini işaretleyin. Eğer onaylıyorum seçeneklerini kabul etmezseniz, üyelik işlemlerine ve kayıt işlemlerine devam edemezsiniz.

İşkur kayıt sayfasında Türkiye Cumhuriyet kimlik numaranız, ad soyad, baba adı, doğum tarihi gibi bilgileriniz istenmektedir. Daha sonra bu bilgileri girince güvenlik kontrolü olan yerde bilgilerinizi doğru bir şekilde girdiğinize emin olun. İleri seçeneğine son olarak tıklayarak kayıt işlemleri için diğer sayfaya geçebilirsiniz. Buradan açık adresinizi girmeniz gerekiyor. İletişim bilgileriniz de bu sayfada istenecektir. Daha sonra son olarak şifrenizi belirleyerek kayıt işlemlerinize devam edin. Burada bir güvenlik sorusu da oluşturmanızı öneriyoruz.

İŞKUR KAYIT BELGESİ NASIL ALINIR?

İŞKUR kayıt belgesinin nereden alınacağı en merak edilen noktalardan bir tanesidir. İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Dilerseniz bu belgeyi yazdırabilirsiniz. Resmi işlemlerde e devlet üzerinden temin ettiğiniz bu belgeyi doğrudan kullanmanız mümkündür.

Editör: Haber Merkezi