İşsiz kalan ve iş bulamayan vatandaşların çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarına engel olarak işgücü piyasasına uyumlarını yapmak ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulamaya alınan Toplum Yararına Program başvuruları son buldu. Şimdi gözler, İŞKUR TYP sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. Haberimizde 2020 TYP hakkında merak edilen detayları okurlarımız için bir araya getirdik…

İŞKUR TYP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR TYP’de başvurular 11 Ağustos tarihinde son bulurken, kimi ilanların başvuru süresi 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Başvuruları onaylanna adaylar bazı iş ilanları için noter kurası ile işe yerleşirken, kimi ilanlarda işe alınmak için liste yöntemi geçerli olacak. Alınan bilgilere göre ilk kura işlemi 14 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek.

TYP İLANI SEÇİM TARİHLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

ÜCRETLER  NE KADAR?

Katılımcılara asgari ücret seviyesinde ödeme yapılıyor.

SÜRESİ NE KADAR?

TYP uygulama zamanı, her bir program için en fazla 9 aydır. 27 Eylül 2017 yılında, 01 Ocak 2018 yılı itibarıyla başlangıçta sözleşmede paylaşılan TYP zamanının sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmişti.

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ

TYP'de haftalık çalışma süresi 45 saat olarak belirlendi.

İŞKUR TYP BAŞVURU SAYFASI

Güvenlik görevlisi başvurusu yapacaklar, TYP ekranında bulunan uygulama bölümünden ‘MEB Güvenlik' tercihini seçerek ‘Ara' butonuna basması gerekiyor. 

TYP NUMARASI NASIL ALINIR?

İŞKUR TYP numarasını https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine giriş yaparak alabilirsiniz. Bu bölüm üzerinden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmek gerekiyor. Arkasından başvuru sonuçları ve durumu ile ilgili sorgulama yapılabiliyor. Herhangi bir sorgulama sonucu ile karşı karşıya kalmamanız durumunda iş arama durumunuzu aktif hâle getirmeniz gerektiğini anlayın... İş arama durumu pasif olanlar, sorgulama yapamaz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP başvurusu kurumun internet sayfası üzerinden yapılıyor. Vatandaşların seçilmesi adına 3 yöntem kullanılıyor. Hangi yöntemlerin kullanılacağına ise Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü karar veriyor. 

Katılımcıların seçilme sebepleri:

Liste yöntemi ile,
Noter kurası ile,
Yüzde sekseni noter ile yüzde yirmisi liste yöntemi ile seçilmektedir.

Editör: Haber Merkezi