Valerien Ismael, Beşiktaş’a dokunduktan sonra işler değişmeye başladı. Takımın temposu, isteği, futbol oynama isteği arttı. Trabzonspor karşısında, Alanyaspor’la oynarken ne istediyse, Giresun’da da aynı arzuyla oynadı.

Giresunspor için de bu maç önemliydi.

Deplasmanda farklı yendiği rakibine rövanşı vermek istemiyordu. Beşiktaş’ın baskısını ceza alanı çevresinde durduran yeşil beyazlılar, öne çıkışlarda pas hatasını fazla yapınca, oyun ev sahibi sahasında kaldı. Oyunun istekli tarafı siyah beyazlılar, ilk yarıda attığı uzak-yakın şutlarla hedefini gösterdi. Biraz beceriksizlik, biraz da Okan’ın iyi zamanlaması ile ilk yarıda gol çıkmadı.

İkinci yarıda öne çıkışlarda pas hatasını en aza indiren Giresunspor, Beşiktaş ceza alanında daha fazla göründü. Bu tehditi gören Ismael, hemen oyuna müdahale etti. Bir hızlı N’Koudou, bir de topa hükmeden Pjanic’i oyuna alan Fransız teknik adam, oyunun hakimiyetini yeniden ele geçirdi. Ev sahibi de hücum tarafını aklından silip, yalnızca savunup, oyunu kilitledi. İlk yarıdaki tempolu oyunda 11 şut atan Beşiktaş, ikinci yarıda iki şut atabildi.

Arda Kardeşler de son dakikaları telaşın getirdiği heyecana sahne olan maçın en rahat adamı olarak oyunu kazasız bitirdi.