İsmail Kartal “Matematiksel olarak şampiyonluk şansımız sürüyor” dedi, maç öncesi. İddialıysanız, futbolun tek matematiği var. “Takır-takır” futbol oynayacaksınız.

Ligin dibine demir atmış Altay’ı bile zor yenebiliyorsanız, matematik iflas etme yolundadır. Oyun planı olmayınca, kadroda yanlış tercihler yapılınca galibiyet de zor geliyor. 4’lü defans oynayacaksan sağ-sol beklerin “çakma” olmayacak. Szalai idare eder de, ne de Osayi ne de Ferdi bu yerin adamları değil. Zaten hoca da anladı ki, ikinci yarıya Nazım ile başladı. Bir de bu Pelkas’ta artık ısrarcı olmamak lazım.

Belli ki, aklı başka yerlerde Yunan futbolcunun. Valencia da, sahalardan uzak kalınca gol atmayı unutmuş. Fenerbahçe sahada üç-beş futbolcunun kişisel becerilerine bakıyor. “Olursa olur, olmazsa yapacak bir şey yok” mantığı ile oynuyor, Sarı Lacivertli takım. Dün oldu ama yarın ne olur bilinmez. İsmail hocanın artık gerçeği görüp, taraftarları umutlandırmaması lazım. Bu saatten sonra yapılacak tek şey kupaya ve Konfederasyon Ligi’ne konsantre olmak ve geleceği planlamak. Altay maçın başında bir parladı sonra durdu. Eski Fenerbahçeli Nobre’nin ligde işi gerçekten zor.