Formula 1'de sezonun 6. yarışı, İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki 4,6 kilometrelik Barselona-Katalonya Pisti'nde 66 tur üzerinden gerçekleştirildi.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Max Verstappen, bitiş çizgisini ilk sırada geçerken takım arkadaşı Sergio Perez ikinci oldu.

Max Verstappen, 2016'dan sonra İspanya'daki ilk galibiyetini alırken Charles Leclerc'in yarış dışı kalmasıyla birlikte şampiyonada liderliğe yükseldi.

Mercedes'in İngiliz pilotu George Russell üçüncü olarak podyuma çıkarken Lewis Hamilton, yarışı 5. sırada noktaladı.

Leclerc yarış dışı kaldı
İspanya'daki yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc, aracında yaşadığı sorun nedeniyle yarış dışı kaldı. Yarışın 28. turunda telsizden güç kaybı yaşadığını belirten Monakolu pilot, pite gelmek zorunda kaldı ve yarışı tamamlayamadı.

Ferrari'nin diğer pilotu Carlos Sainz ise yarışı 4. sırada tamamlayarak podyumun dışında kaldı.

Ne dediler?
Yarışın ardından podyuma çıkan pilotlar açıklamalarda bulundu.

Mercedes'in pilotu George Russell, zor bir yarışı geride bıraktıklarını belirterek, "Bugün çok zor bir gündü. Max'i geçebilmek için her şeyi denedim ama bugün mükemmel bir iş yaptı. Burada olduğum için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Yarışı ilk sırada bitiren Max Verstappen kötü bir başlangıç yapmalarına rağmen kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi, "Zorlandık ama iyi mücadele ettik. Yarışın ilk bölümünde kötü durumdayık ama sonunu iyi bitirdik. Takım ve Perez için çok mutluyum"

Max Verstappen'in ardından ikinci olan Sergio Perez ise İspanya'da ilk kez podyuma çıktığı için mutlu olduğunu belirtti, "Tüm hafta sonu boyunca desteği hissettim ve burada ilk kez podyuma çıktığım için mutluyum. Yakın bir yarıştı ve harika bir iş yaptık. Farklı lastik stratejisi yaptık ve bu işe yaradı."

 

Editör: Haber Merkezi