İspir’den Elazığ’a bir tır dolusu yardım

Ahmet Coşkun, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların yardım kampanyasına verdiği destekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkan Coşkun şöyle konuştu: “Elazığ’da Allah’tan gelen bir afet var. Hem Elazığ’da hem Malatya’da kardeşlerimiz büyük bir sıkıntı yaşadılar. Vefat eden tüm Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bizler de İspir Belediyesi olarak bu sancılı süreç karşısında bir duyarlılık ortaya koymak, tüm İspir halkı olarak bu meseleyi kucaklamak, kardeşlerimizin yanında olmak adına hemşehrilerimiz ihtiyaç giderme adına gönüllerinden ne koptuysa, imkanları neyse getirdiler. Gönlünü katan, yüreğini katan, dualarını katan, imkanlarını katan tüm İspirli hemşehrilerime yardımsever İspirli kardeşlerime ben çok teşekkür ediyorum. Allah böylesi günleri bir daha milletimize, bizlere, hiç kimseye yaşatmasın.

Biz İspir Belediyesi olarak bu işe sadece öncülük ettik. Türk milleti olarak tüm mazlum milletlerin, ihtiyaç sahibi olan herkesin ama herkesin, dili, dini, ırkı kim olursa olsun, aslolan insan, insan da sıkıntıya düşmüşse bizim medeniyet kimliğimiz, medeniyet refleksimiz bunu gerektirir. İspir halkı da bunu muazzam bir şekilde ortaya koydu. Bir günde çocukları, gençleri, yaşlıları, esnafı, memuru, emeklisi ne varsa toplayıp getirdiler. Sivil toplum kuruluşlarına ben çok teşekkür ediyorum. Hanımlarımıza çok teşekkür ediyorum, seferber oldular. Belediye personelimize teşekkür ediyorum. Kaymakamlıktan, Emniyet birimimizden, Karakoldan, askerlerimizden gönlünden ne koptuysa toplama merkezine indirdiler, İşte biz de Allah nasip ederse bunları toparlayacağız, götürüp Elazığ’da, Malatya’da ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Emek veren, gönlünü veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”

Her kesimden insanın bu kampanyaya destek verdiğini ifade eden Coşkun, "Hemşehrilerimin bu duyarlılığı karşısında büyük onur duydum. Vatandaşlarımızın bu emanetlerini, dualarını ve selamlarını deprem bölgesindeki insanlarımıza ileteceğiz. Esnaf, memur ve emekli bütün vatandaşlarımızla tek vücut olduk. Birlik ve beraberlik içinde böylesi acıların yaşanmaması tek temennimiz ve duamızdır." diye konuştu.

Daha sonra toplanan malzemeler bir tına konularak Elazığ ve Malatya'daki deprem mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Editör: Haber Merkezi