1 Nisan itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde tespit koronavirüs tespit edildiğinin açıklanmasının ardından İstanbul, Ankara, İzmir’de kaç koronavirüs vakasının olduğu merak ediliyor. Haberimizde, illere göre corona virüs vaka sayısını okuyucularımız için derledik…

İLLERE GÖRE CORONA VİRÜS VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından, Türkiye’deki günlük koronavirüs bilgileriyle birlikte, hangi ilde kaç vaka görüldüğüne dair açıklamada bulundu.

İlk defa böyle bir bilginin kamuoyu ile paylaşıldığının altını çizen Bakan Koca, Türkiye’deki tüm illerde Kovid-19 vakası tespit edilmesiyle bu bilgiyi paylaşmakta bir sakınca görmediklerini belirtti.

İtalya’nın virüs tespit edilmeyen bölgeleri erken bir zamanda açıklamasının, insanların o bölgeler yoğun bir şekilde giderek, hastalığın yayılımının hızlanmasına neden olduğunu, bu nedenle Türkiye’de bugüne kadar böyle bir veri paylaşımı yapmadıklarını vurguladı.

Türkiye’de vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren, 15 bin 679 Kovid-19 vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle 277 kişi yaşamını yitirdi.

İLK SIRADA İSTANBUL VAR

Koronavirüs vakalarının illerdeki durumuna bakıldığında ise, başı İstanbul’un çektiği görülüyor. Bakan Koca, bunun sebebinin ise, İstanbul’un Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olması olduğunu söyledi.

Verilen bilgilere göre, en çok vakanın tespit edildiği İstanbul’da, 8 bin 882 hasta bulunuyor. Oran olarak İstanbul’un neredeyse onda bir vaka sayısına sahip İzmir’de ise, 853 vaka tespit edildi. Başkent Ankara, illere göre koronavirüs tablosunda 712 vaka ile üçüncü sırada yer alıyor.

Virüs kaynaklı ölümlerin en çok olduğu il yine İstanbul. 15 milyonluk şehirde, şu ana kadar 117 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Ayrıca, İzmir’de 18, Kocaeli'de 8, Ankara'da 7, Konya'da 7, Zonguldak'ta 5, Trabzon'da, Balıkesir'de, Adana'da, Sakarya'da ise 3 kişi corona virüs nedeniyle vefat etti.

Bakan Kocanın aktardığı bilgilere göre, virüs kaynaklı yaşamını yitiren vatandaşların yüzde 79,5'u 60 yaş üstü iken, yoğun bakımda tedavi gören hastalarda ise 65 yaş üstü olanların oranı yüzde 75.

 

Editör: Haber Merkezi