İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak? sorusu öğlen saatlerine yaklaştıkça İstanbul sıcağından bunalan pek çok oruçlu vatandaş tarafından daha sık sorulur oldu. bugün 12. orucun tutulduğu 2019 Ramazan ayında en çok araştırılan konular arasında Diyanet İmsakiyesi geliyor. Saat kaçta sahur yapacak, iftarını saat kaçta açacak merak eden vatandaşlar, en güvenilir kaynak olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı imsakiyeye başvuruyor. Ramazan başlangıcından bu yana iftarı açma saati yaklaşık olarak 10 dakika daha ileri gelmeye başladı. Peki, İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak? İşte, 17 Mayıs Cuma Diyanet imsakiye İstanbul ve tüm iller...

İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak?

İstanbul'da iftar saatini sabırsızlıkla bekleyen pek çok vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. Bugün İstanbul'da iftar saat 20.23'te açılacak

17 Mayıs Cuma Diyanet imsakiye İstanbul ve tüm illerin bilgisine ulaşmak için buraya tıklayın

Ramazan’ın 12. Gün Duası: Allah’ım! Bugün de örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bugün de adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan Rabbim!

Arapçası: "Allahumme zeyyinnî fîhi bi's-sitri ve'l-ifaf, vesturnî fîhi bi-libas'il-gunûi ve'l-kifaf, vehmilnî fîhi ala'l-adli ve'l-insaf, ve aminnî fîhi min kulli ma ehafu bi-ismetike ya ismet'el-haifin." 

Orucun sünnetleri nelerdir?

1- Sahura kalkmak.  
2- Sahur yemeğini mümkün mertebe sahurun son vaktine getirmeye çalışmak.  
3- İftarı vakit girer girmez yapmak.   
4- Oruç açılırken duâ etmek ve orucu hurma veya su ile açmak sünnettir. İftar açılırken şu duâ okunur: “Allahümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkike eftartü.” 
Meâli şudur: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum. Sana inandım. Sana tevekkül ettim. Senin verdiğin rızk ile orucumu açtım. Ey lütuf ve keremi bol olan Rabb’im, benim günahlarımı bağışla! Beni, annemi, babamı ve  bütün mü’minleri hesap gününde affet! Âmin!” 
5- Fakirlere, akrabalara, komşulara ikrâm etmek, iftar yemeği vermek veya yemek göndermek. Muhtaç, kimsesiz ve yetimlere müşfik davranmak, yardımcı olmak, sadaka vermek, yemek yedirmek. 
Peygamber Efendimiz (asm), “Oruçluya iftar ettiren kimse, oruçlunun sevabında bir eksilme olmaksızın, oruçlunun alacağı sevap kadar sevap alır.” buyurmuştur. 
6- Haramlardan sakınmak; gıybet ve dedi kodu yapmamak, çirkin ve kırıcı sözler sarf etmekten, yalan söylemekten, yalan şâhitliği yapmaktan uzak durmak. 
Peygamber Efendimiz (asm), “Hiçbiriniz oruçlu iken kötü  söz söylemesin. Bağırıp çağırmasın. Kendisine ağır sözler söyleyen birisine dahi sadece, “Ben oruçluyum!” desin.” buyurmuştur. 
7- Kur’ân okumak, Kur’ân üzerinde tefekkür yapmak, mümkün mertebe yeni bilgiler öğrenmeye çalışmak, Allah’ı zikretmek, çokça salavât getirmek.

Editör: Haber Merkezi