İstanbul Müftülüğü, İstanbul'da hatimle ve enderun usulü teravih kılınacak olan camileri belirledi. Bunun üzerine vatandaşlar İstanbul'da hatim ile teravih kılınacak camiler hangileri? araştırmasını yapmaya başladı. Ramazan ayı boyunca yatsı namazı ile vitr namazı arasında kılınan teravih namazı, kadın ve erkekler için sünnet-i müekkede olmakla birlikte, halk arasında da önemli yere sahip bir ibadettir. 20 rekat olarak kılınan teravih namazının her rekatında Fatiha'dan sonra birer sayfa Kuran-ı Kerim okunarak Ramazan ayının sonunda hatim yapılmış olur. Teravih namazını bir de hatimle taçlandırmak isteyen vatandaşlar ise, İstanbul'da hatimle teravih kılabilecekleri camileri öğrenmek istiyor. Peki, İstanbul'da hatim ile teravih kılınacak camiler hangileri? İşte, ilçe ilçe hatimle teravih kılınacak camiler...

İstanbul'da hatim ile teravih kılınacak camiler hangileri?

Şehzadebaşı Camii, Hırka-i Şerif Camii, Mihrimah Sultan Camii, Mehmet Akif Ersoy Camii, Kocasinan Merkez Camii, Mescid-i Selam Camii, Valide-i Cedid Camii gibi İstanbul'da toplam 97 camide hatimle teravih kılınabilecek.

Enderun usulü teravih kılınacak camiler

Yeşilbağ Ulu Camii, Yenibosna Merkez Camii, Başakşehir Merkez Camii, Eyüpsultan Camii, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii gibi İstanbul'da 30 camide Enderun usulu teravih namazı kılınabilecek.

İstanbul’daki 253 camide ise fıkhi bir terim olarak bir mescidde ibadet niyetiyle, belirli kurallara uyarak inzivaya çekilmek olarak tabir edilen ve Peygamberimiz'in ramazanın son on gününde daha fazla ibadet etmek amacıyla gerçekleştirdiği itikaf ibadeti yapılabilecek.

 

Editör: Haber Merkezi