Ankara ve İstanbul'da okullar 19 Ocak Çarşamba bugün ve 20 Ocak Perşembe yarın tatil mi?  Kar yağışı İstanbul'da sabah saatleriyle birlikte etkili olmaya başladı. Ankara'da ise kar yağışı öğle saatlerinden itibren şehrin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olacak. Peki, İstanbul ve Ankara'da yarın okullar tatil mi? Okullar yarın 20 Ocak Perşembe günü tatil olacak mı? İşte merak edilen detaylar...

ANKARA VE İSTANBUL'DA OKULLAR BUGÜN TATİL Mİ?

Okullar il genelinde Valilik ilçe özelinde ise kaymakamlıklar tarafından olağanüstü hava şartları yaşanması halinde tatil ediliyorlar. İstanbul'da kar yağışı başladı. Ankara'da ise kar yağışı öğle saatlerinde başlayacak. Ancak henüz iki ilde de okulların tatil edilmesiyle ilgili bir karar alınmadı.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışı yarın İstanbul'da etkili olmayacak. Ankara'nın ise kuzey ilçelerinde düşük oranda yer yer kar ve karla karışık yağmur geçişi bekleniyor. Dolayısıyla Perşembe günü okulların tatil edilmesiyle ilgili bir karar açıklanmadığı gibi iki ilimizde de 20 Ocak Perşembe günü okulların tatil edilmesi beklenmiyor.

tatil

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre İstanbul'da gece saatlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyordu. İstanbul'un birçok bölgesinde gece saatlerinde kar yağışı başladı.

Önce Anadolu yakasında başlayan kar yağışı 01.00 itibariyle Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yağan kar yağışı yer yer bastırırken aralıklarla devam etti. Yağan kar yağışı sonrası birçok ilçede yollar beyaza büründü.

YENİ UYARILAR GELDİ

Yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mardin çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış, çığ riski, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

Editör: Haber Merkezi