Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merakla beklediği normalleşmeye yönelik kararları, Kabine Toplantısı sonrası tek tek açıkladı. Buna göre Kabine'de, akşam saat 21.00'dan sabah 05.00'e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının tüm illerde bir süre daha devam edeceği kararı alındı.

MAVİ VE SARI LİSTEDEKİ 42 İLDE KISITLAMALAR KALKTI
İllerin koronavirüs değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı harita ile sokağa çıkma kısıtlamalarının kalktığı ve devam ettiği iller paylaşıldı. Haritada herkesin merak ettiği hafta sonu yasağı mavi ve sarı listede yer alan iller için kalktı. Buna göre, Ankara, Bursa, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Sivas başta olmak üzere 42 ilde artık hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

İSTANBUL DAHİL 39 İLDE KISITLAMALAR DEVAM EDECEK
Paylaşılan haritada yüksek ve çok yüksek riskli iller kapsamında toplamda 39 şehir yer aldı. Buna göre toplantıda alınan kararla İstanbul, İzmir, Antalya ve Kocaeli gibi illerin yer aldığı 39 kentte sokağa çıkma kısıtlamaları pazar günü devam edecek. Yüksek riskli grupta yer alan İstanbul'da, restoran, kafe, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7 ile akşam 10 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecek. Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler ise sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini devam ettirecek.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

İllerin 4 kategoride sınıflandırıldığı koronavirüs değerlendirme haritası;

Editör: Haber Merkezi