Bu istatistik hevesi, hocaların başına bela olacak…

Bu istatistik hevesi, hocaların başına bela olacak…

İşi gücü bıraktılar, istatistikleri kovalıyorlar.

Varsa yoksa rakamlar, gol olmuş, olmamış umurlarında değil. Rakamları yöneticilerin önüne koyuyorlar, “İşte bak çok pas yaptık, topa çok sahip olduk, çok orta yaptık, isabetli pas oranımız yüksek” diyerek göz boyuyorlar.

Eeee, gol ne olacak, skor ne olacak ?

“Canım böyle oynayalım, o da gelir…”

Hadi canım sen de!

Eskilerin dediği gibi “Davut, kendini avut…”

Sen ne kadar baskılı oynarsan oyna, sen ne kadar çok pas yaparsan yap. Elin oğlu gelir, bir atak, çakma stoperinin seyrettiği bir pozisyonda bir şut, bir gol atar, “Hadi bana eyvallah” der, 3 puanı kapıp gider.

Üstelik istatistiklerde geri olan Antalyaspor’un kaçırdığı mutlak pozisyonların sayısı, Fenerbahçe’nin gol pozisyonlarının üç katı. Mutlak diyorum, eğer genç kaleci Altay olmasa vay haline Sarı-Lacivertli takımın.

Neler çıkardı, neler. Bir Aatıf’ın, bir Hakan’ın, bir de Mukairu’nun. Herkes bu sezon Fenerbahçe’nin flaş transferlerini sayıyor. Hiç saymaya gerek yok, Altay’ı tek geçerim.

Fenerbahçe iyi, hoş, baskılı oynuyor, rakibini sıkıştırıyor, bol pas yapıyor. Ama kardeşim kanatlardan bu kadar isabetsiz, bu kadar kötü ortalar olur mu?

Hiç mi bakmazlar, hiç mi arkadaşlarını topla buluşturamazlar?

Ne Dirar, ne de İsla o bildiğimiz ortaları yapamadılar dün. Deniz Türüç gibi iyi ortalar yapan bir oyuncu ile neden oyuna başlanmaz, ya da neden geç alınır oyuna, onu da anlamış değiliz.

Ersun Yanal, istatistiklerin peşini bırakıp, kalabalık defansları çözme konusunda dersine çalışması lazım. Evet kanat oyuncuların sakat, Rodrigues yok, Moses yok ama böyle geniş bir kadroda da futbolcu bulmak hocanın işi.

Bu maç Fenerbahçe için büyük bir ders oldu.

Topa sahip olmaya, istatistiklerde üstünlük sağlamaya kimse puan vermiyor. Baskılı oynuyorsan, istatistiklerde öndeysen golü atacaksın.

Atamazsan, sonuçlarına katlanacaksın…

Elindeki rakamlarla bakıp, iç geçirecek, kaçan puanlara yanacaksın…

Şampiyonluk hayalleri de kurmayacaksın!