HASTALIK yeniden nüksetti… Hem de puana en çok ihtiyaç duyulan anlarda. Yine defansta hatalar, yine yenilen goller, yine verilen pozisyonlar. Neden bu inat anlamak mümkün değil. Maalesef “Şaptan, şeker olmuyor” ama Kosovalı Arnavut kökenli Ersun hoca, inatla aynı ikili ile devam ediyor. Madem öyle neden Adil Rami alındı, neden Falette’yi transfer etmek için çaba sarfedildi. Günler geçiyor, bu iki futbolcu hala nasıl hazır olmuyor, anlaşılmaz.

Defansif özellikli bir kadro ile sahaya çıkan Fenerbahçe ne Lobzhanidze ile, ne Michalak ile, ne de Rodrigues ile başedebildi. Bu üçlüden topu alan gitti, tehlike yarattı, defans çaresizce seyretti. Bir de golde Altay’ın hatası eklenince işin ‘tuz-biberi’ oldu. Bu sezon övgüler yağdırdığımız Altay da, artık takım arkadaşlarına uyum sağlamaya başladı, düşüşe geçti. Bu defansif kurgu ile daha ne kadar zirvede tutunur Fenerbahçe, bunu kestirmek zor.

İlk yarıda sahadaki kadro ile Fenerbahçe’nin golü bulması da zordu. Deniz Türüç bir kenarda, Tolga ve o bölgeye sık sık giden Kruse diğer yanda saklandı. Vedat’ı kimse besleyemedi. Sarı Lacivertli takımda gol arayan uzaktan şut çeken Ozan dışında kimse yoktu. Ancak ikinci yarıda aklı başına geldi Ersun Yanal’ın. Emre’yi, Tolga’nın yerine oyuna aldı, (Gerçi o da 20 dakika sahada kalabildi, sakatlandı oyundan çıktı) Dirar’ı sağa, Deniz’i sola çekti, Kruse’yi serbest oynatmaya başladı.

Bu da çare olmadı Fenerbahçe’ye. Üstünlük sadece “istatistiklerde” kaldı, aranan gol ancak son saniyelerde geldi. Ferdi’yi aldı, çift santrafora döndü o da sonuç vermedi. Oyunu iyi kuramazsan, pozisyon bulamazsan, şut çekemezsen, yeterli mücadeleyi gösteremezsen, inançlı ve istekli olmazsan, sahadan boynun bükük ayrılırsın. İstatistiklerdeki üstünlüğünle İstanbul’a ‘köz-köz’ dönersin. Sonra da oturup üstündekilerin şampiyonluk mücadelesini izlemekle yetinirsin. Derbi öncesinde dün sahada tek başına mücadele eden Gustavo’yu kaybedersin, taraftarlarını derin düşüncelere daldırırsın.

Bravo Ankaragücü’ne. Mütevazi ve zor kurulan kadrosuyla ‘çatır-çatır’ mücadele etti, ligde kalma adına. Rakibini çok akıllı bir oyun ve 2-1 gibi net bir skor ile evine gönderdi. Özellikle Lobzhanidze, Rodrigues ve Michalak olağanüstü oynadı. Bu futbolcuları arayıp, bulup, getirenlerin ellerine sağlık. Böyle oynarsa bu ligde kalma yolunda başarılı olur başkent takımı.