Kimse karnından konuşmasın, mazeretlere sığınmasın.

Bu takım 4-5 senedir zirve mücadelesi veriyor, şampiyonluğu son maçlarda kaybediyor. Hem kadrosunu güçlendirerek koruyor, hem de istikrarlı bir hoca politikası izliyor.

İstikrarlı bir hoca. Evet başarının ilk sırrı bu. Abdullah Avcı ile başlayan ve genç hoca Okan Buruk’a güvenerek süren hoca istikrarından bahsediyoruz. Hiç duydunuz mu, yönetimin hocadan şikayetçi olduğunu, ya da hocaların sızlandığını, ağladığını. Çıkıp işlerini yaptılar ve mutlu son Okan Buruk’a nasip oldu.

Takım deseniz, makine gibi. Kale emin ellerde, defans taş gibi, orta saha Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın gözdesi, kanatlarda ve göbekte yıldızlar topluluğu. Bir de birbirlerine olan alışkanlıklarını ve tecrübelerini ekleyince başarı kendiliğinde geldi. Son iki sezonda son anlarda şampiyonluğu kaybettiler ama asla yıkılmadılar, asla pes etmediler. Bu senenin onlar açısından şansı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve daha sonra da Galatasaray’ın yarıştan erken düşmeleri oldu. Sadece Trabzonspor ile çekiştiler ve ipi göğüslediler. Kısacası fırsatı bu kez değerlendirdiler. Belki taraftarları yok, belki kutlamaları sönük geçecek, belki haklarında binlerce dedikodu yapılacak.

Ama kimse unutmasın bu şampiyonlukta alın teri var, sabır var, istikrar var. Taraftar da gelir inşallah.