Bir çocuğa tecavüz ediliyor, tecavüz edip öldürülüyor, çocuk istismarı ortaya çıkıyor tüm kamuoyu ayağa kalkıyor. En yüksek perdeden tepkiler gösteriliyor. Olayın acısı geçtikten sonra bir başka benzeri iğrenç bir olay yaşanana kadar herkes yaşananları unutuyor. Bu manzara sürekli bir kısır döngü olarak devam ediyor. Çocuk tecavüzlerine, istismarlarına karşı hiçbir caydırıcı önlem henüz alınmış değildir. Oysa her şeyin bir korku sınırı vardır. Bu bir sapık olsa dahi…

En caydırıcı cezaları ver bakalım sonuç nasıl değişecek… Trafik cezalarında bile caydırıcı para cezalarından sonra geçen yıllara göre kazaların yüzde 36,5 azaldığı söyleniyor. Kaldı ki, caydırıcılık olsun olmasın böyle iğrenç ve adi suçların elbette ağır bir bedeli olmalıdır. El kadar bebeğe tecavüz edip öldürmek nedir?

Bunu yapan bir sapığın yaşam hakkı olabilir mi? İnsan canını alan yahut canını almak için kasteden bir teröristin nasıl ki sorgusuz sualsiz öldürülme hakkı var, böylesi sapıklar konusunda kanunlar çerçevesinde böyle bir ceza modeli oluşturulmalıdır. Böyle bir ceza modeli her türlü haktır. Vicdana, dine uyması da bu modeli güçlendirecektir. Aksi halde bir çocuğa tecavüz edilip öldürüldükten sonra “bağır, çağır, yüksek perdeden konuş sonra tekrar başa dön” yaşanırsa bu olaylar artarak devam edecektir.

Zaten sürekli yaşanan budur. Bizler çocuk istismarcılarına, tecavüzcülerine en ağır cezaları isterken bu konuda bir gayretin gösterilmediğine de maalesef üzülerek şahit oluyoruz. Mesela son günlerde çocuk istismarını özendirecek iğrençlikleri kitabına taşıyan bir yazar ve yayınevi gündemde. Yine bu manada yazar Elif Şafak’ın çocuk istismarını normalleştiren kitabı gündemde… Ve bu kitaplar yıllardır yayında…

Kitaplarında çocuklar üzerinden hayal ettikleri sapıklıklar o kadar iğrenç bir halde ki, bunu edebiyat, roman etiketiyle normalleştirmeye çalışmaktadırlar.

Bu iğrenç düşünceli kitaplardan biri olan “Zümrüt Apartmanı” isimli kitabın yazarı Abdullah Şevki yayınevi sahibiyle birlikte gözaltına alındı ve sonra serbest bırakıldı. Elif Şafak ise daha meşhur olduğu için gözaltına alan bile yok. Hatta Berna Laçin isimli sanatçı müsveddesi bile Elif Şafak’ın kitabına “Çocuk istismarını bir film ya da kitapta anlatmak pedofili değildir, buna özendirmek, bunu normal olarak yansıtmak pedofilidir. O zaman hiç tecavüzü filan konu alan film olmasın! Ama cehaletin de bir sınırı olsun yav bunları mı konuşacağız oturup.” diyerek sahip çıkmıştır. O kitabı daha önce de övdüğüne dair mesajları görülmüştür.

Evet, bir kitapta çocuk istismarının iğrençliği, yaşanan olaylar yazılır anlatılır da, bu derece de ayrıntılı bir şekilde çocuk üzerinden fantezi denemeleri yapılmaz, yapılamaz.

“Çocuk istismara uğradı” dersin, “çocuk tecavüze uğradı” dersin, kişileri, konumları anlatırsın da, çocuk üzerinde bu kadar iğrenç fantezi kuruyorsan bu hem özentidir, hem sapıklığı benimsemektedir. Sapık kitapların yazarı Abdullah Şevki, Elif Şafak sizde nasıl bir iğrenç fantezi dünyası varmış öyle? Ya yaşadıklarınızı yazıyorsunuz, ya yaşamak istediklerinizi herhalde?

Sonuç itibariyle böyle iğrenç kitapları yazan Abdullah Şevki gözaltı sonrası toplumun gazı alınarak serbest bırakıldı. Elif Şafak konusunda ise henüz ses seda yok… Yine sapık fantezilerine yeni eser kazandırmak için çalışmalara başlamışlardır belki…

Bunların kitaplarındaki fantezi dünyası sapıkları harekete geçirecek tehlikededir. Bunlara bile hoşgörülü olunuyorsa, bu toplumda yaşanan her şey müstahak görülebilir. Çocuklara tecavüzü, istismarı edebiyat süsü vererek kimse piyasaya sürmeye cesaret edememeli iken, bunu yapanlar elini kolunu sallayarak yine gezecek…

Caydırıcılık her alanda uygulanmalıdır. Verilen her taviz toplumun ahlaki dengesini bozacak ve içinde sapıklık besleyenleri harekete geçirecektir. Başarılı ve sağlıklı toplum yapısı oluşturmak için, ahlaklı toplum yapısı oluşturup, bunu korumak başlı başına görevimiz olmalıdır. Daha 10 aylık iken, daha 1 yaşında iken bir bebek tecavüze uğruyorsa o toplum batar.

Bu yüzden alınması gereken önlem neyse iktidarı-muhalefeti-sivil toplum kuruluşları, emniyet yetkilileri, hukukçuları, sosyal psikoloji uzmanları yanyana gelerek almalıdır. Herkes kendi çocuğunu göz önüne getirerek karar versin…

Sapıklara “demokrasi, özgürlük, insan hakları” kavramlarını kullanarak sahip çıkanlar da bu ülkede tutulmasın…

Defolsun, nereye gidiyorlarsa oraya gitsinler. Çocuk istismarları, tecavüzleri en acil önlem alınması gereken konuların başında gelmektedir. Böyle bir iğrençliğin konuşulması bile Türk milletinin en büyük ayıbıdır.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944