A Milli Futbol Takımımız, kupanın ve grubun açılış maçında Roma'da İtalya ile kozlarını paylaşacak. İtalya-Türkiye maçında taraftar olacak mı? maç öncesinde merak ediliyordu. EURO 2020'ni açılış karşılaşması olan İtalya-Türkiye maçı için Türkiye'den bilet alan taraftarlara kötü haber geldi.

ÜLKEYE GİRİŞLER YASAKLANDI!

İtalyan gazetesi La Repubblica'da yer alan habere göre; EURO 2020'nin açılış maçı için Türk taraftarlar da bilet satın aldı ancak İtalyan hükümeti, Schengen bölgesi dışından ülkeye girişleri yasakladı. Sadece Schengen bölgesi ülkelerinin vatandaşları İtalya'ya girebilirken, açılış maçı öncesi bu durum büyük skandal olarak yorumlandı.

İtalya Türkiye maçı tarafta

İTALYA TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN?

Euro 2020 A Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımımız, 11 Haziran Cuma günü saat 21:00'de İtalya ile karşı karşıya gelecek. A Milliler'in kupa yolundaki 1. sınavı TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İTALYA-TÜRKİYE MAÇI HAKEMİ BELLİ OLDU!

EURO 2020’nin açılış maçında Türkiye - İtalya mücadelesinde Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak.

TÜRKİYE'DEN TARAFTARLAR GİDEMEYECEK!

Bu karar büyük tepki çekerken, İtalya hükümet yetkilileri, uygulamayı değiştirmezse Olimpico tribünlerinde çok az Türk taraftar yer alabilecek ancak bu taraftarlar da Türkiye'den değil Schengen'e dahil olan Avrupa ülkelerinden giden vatandaşlarımız olabilecek.

İTALYA KONSOLOSLUĞU DA VİZE VERMİYOR

Cuma günü TSİ 22.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda Türkiye ile İtalya arasında oynanacak karşılaşma için tribünlerde stadyumun kapasitesinin yüzde 25'ine denk gelen 18 bin 175 taraftara yer ayrılmıştı. Bu arada İtalya Konsolosluğu da başvuruda bulunan Türk vatandaşlarına vize vermiyor. 

Editör: Haber Merkezi