Pek çok ülkede hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgınının, en çok etkilediği ülkelerden biri olan İtalya için Çinli uzmanlardan önemli bir açıklama geldi. Uzmanlar, vaka sayısı 97 bini aşan ve oldukça zor günler geçiren İtalya'nın, hafif semptomları olan koronavirüs hastalarına evde izole olmaları için izin vererek çok büyük bir hata yaptığını ve bu sebeple İtalya’nın uyguladığı karantina yönteminin yanlış olduğunu söyledi.

Salgının merkezi olan Vuhan'da da aynı hatanın yapıldığını ifade eden Çinli uzmanlar, hafif semptomları olan koronavirüs hastalarının evde izole olmalarına izin vermek yerine, bu kişilerin derhal toplu karantinaya alınması gerektiğini söyledi.

"Hafif semptomları olsa bile tüm hastaların karantinaya alınması gerekiyor"
Konuyla ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Sichuan Üniversitesi Solunum Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Liang Zong'An, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. "Çin'deki doktorlar, Wuhan'ın sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltmak amacıyla, hafif semptomlar gösteren kişilere evde izole olmaları gerektiğini söyledi. Bu çok büyük bir hataydı." Çin'in kısa bir süre içerisinde bu yanlıştan dönerek hafif semptomları olan tüm hastaları toplu bir şekilde karantinaya aldığını aktaran Zong'An, aynı uygulamayı İtalya'nın da derhal yapması gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde görev yapan araştırmacı Xiao Ning ise, kümeler halinde meydana gelen enfeksiyonların yüzde 80'inin evde dinlenmesi söylenen kişilerden kaynaklandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi