Son haftalarda ligimizde keyif veren maçların sayısında gözle görülür bir artış var. Takımlar kadro istikrarını bulunca, ortaya konan futbolda güzelleşiyor. Keyif veren Başakşehir-Karagümrük maçı da yıllarca omuz omuza mücadele eden iki eski arkadaşı, ilk defa farklı kulübelerde karşı karşıya getirdi. İki teknik adam da takımlarını sadece futbol oynama hedefliyle hazırladığından oyunu izleyenler hiç sıkılmadı.

Rakiplerin, bir diğer ortak özelliği de Lig’in en çok topla oynayan takımları olmalarıydı. Böyle olunca, iki takım da kaptıkları topları paslarla olgunlaştırıp, organize atak yapmaya çalıştı.

Maçın başında oyunu geride kabul eden Volkan Demirel’in talebeleri yedikleri golden sonra reaksiyon vererek, oyunu rakip sahaya taşıdılar. Başakşehir savunmasının anlık hatalarından yararlanıp, 2 dakikada 2 golle geri döndüler.

Başakşehir’de Trezeguet Edin Visca’nın boşluğunu her maçta skora katkı vererek fazlasıyla dolduruyor. Emre Belözoğlu’nun takımı ikinci yarı kadro kalitesi artısıyla, oyuna ağırlığını koydu ancak, Viviano’yu geçemedi.

Bugüne kadar Süper Lig’de Başakşehir ile oynadığı tüm maçları kazanan Karagümrük geleneği bozmadı. 4 de 4 yaparak seriye devam etti.

Takımlar sadece futbol oynamayı hedefleyince hakemin de işi kolaylaşıyor. Henüz hakemlik tekniği tam oturmayan Yasin Kol için dünkü maç, kariyer basamakları için olumlu bir tecrübe oldu.