İzmir'de ulaşıma zam mı geldi? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2022 yılında toplu ulaşıma yüzde 36 oranında zam yapılacağını açıkladı. Tunç Soyer, öğrencilerin ulaşım ücretinde değişiklik yapılmayacağını söyledi. Peki İzmir'de ulaşıma ne kadar zam geldi? İzmir'de öğrenciye toplu ulaşıma zam geldi mi?

İZMİR'DE ÖĞRENCİ-NORMAL ULAŞIM ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de ulaşıma yapılan zamları şu sözlerle açıkladı: 

"Öğrenci ve gençlerimiz için pozitif ayrımcılık yapabilmek için çok uğraştık. Öğrencilere fiyat ayarlaması yapmadan, olan mevcut ulaşım ücretini uygulayacağız. Normal taşıma ücretlerine de yüzde 36 oranında bir zam yapmayı planlıyoruz." 2021 yılında İzmir’de ulaşım ücreti 3,46 lira olarak uygulanıyordu. Yeni zamma göre ulaşım ücretinin 4,70 lira olarak uygulanması bekleniyor. 2021 yılında 1,64 lira olan öğrenci tarifesinin 2022 yılında aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

izmir ulaşım zam

İZMİR'DE ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE ZAM YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğrencilere ulaşımda zam yapılmayacağını belirterek, "Burada bir şeyi korumaya özen gösterdik. Öğrenci ve gençlerimiz için pzoitif ayrımcılık yapabilmek için çok uğraştık. Onlar için bir fiyat ayarlaması yapmadan devam edeceğiz." dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi