Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan kadın astsubaylar, köyde yalnız yaşayan kadınlar ve çocukları ziyaret etti.

Amanoslar Bölgesi'nde terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam eden ve son dönemlerde yapılan başarılı operasyonlarla bölücü terör örgütü mensuplarını bölgede barındırmayan Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, aynı zamanda emniyet ve asayiş hizmetleri ile özellikle kadın vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda; kadına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi ve azaltılması maksadıyla İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince; Merkez ilçe Şekerdere köyünde ikamet eden kadın vatandaşlar ziyaret edildi.

Ekipler, aile içi ve kadına şiddet olayı ile karşı karşıya kaldıkları anda tek bir tuşla ihbarda bulunmalarını sağlayan Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirildi. Kadın jandarma personeli, ziyaretleri sırasında, ekmek tahtasında hamur açıp, taçta pişirme yaptı.

“Jandarma kimsesizlerin kimsesidir.” prensibi ile gerçekleştirilen faaliyetlerde çocuklarla da yakından ilgilenilip jandarma logo baskılı balonlardan hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi