Japonya’da Liberal Demokrat Parti’nin lideri olan Suga Yoşihide, Temsilciler Meclisinde 465 koltuklu Şuugiin üyelerinden 314’ünün oyunu aldı ve Japonya’nın yeni başbakanı oldu. Dünya üzerinde pek çok kişi Suga Yoşihide kimdir ve kaç yaşında tarzında araştırma yapmaya başladı. Haberimizde, Yoşihide ile ilgili detayları okurlarımız için hazırladık…

JAPONYA'NIN YENİ BAŞBAKANI SUGA YOŞİHİDE KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

6 Aralık 1948 yılında doğan siyasetçi Yoşihide şu an da 71 yaşındadır. 1996'dan beri Temsilciler Meclisi'nde Kanagawa 2. bölgesini temsil etmektedir. 2006-2007 yılları arasında başbakan Şinzo Abe'nin ilk görev süresi boyunca İçişleri ve Haberleşme bakanı olarak görev yaptı.

2012-2020 yılları arasında Abe'nin ikinci dönem başbakanlığı sırasında Baş Kabine Sekreteri olarak görev yapmış olup ülke tarihinin bu makamda en uzun süre görev yapan kişisi oldu. Suga, Abe'nin istifa duyurusunun ardından 2020 Liberal Demokrat Parti liderlik seçimlerini kazandı.

2021'İN OLAĞAN SEÇİMLERİNE KADAR GÖREVİNİ YÜRÜTECEK 

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Suga Yoşihide, Temsilciler Meclisinde düzenlenen olağanüstü oturumda ülkenin başbakanı seçildi.

Japonya parlamentosu alt kanadı Temsilciler Meclisinde (Şuugin) düzenlenen oturumda, meclis üyeleri ülkenin yeni başbakanını seçmek üzere bir araya geldi.

Suga Yoşihide, LDP hakimiyetindeki 465 koltuklu Şuugiin üyelerinden 314'ünün oyunu alarak, Japonya’nın yeni başbakanı oldu.

Hafta içi yapılan LDP iç seçimlerinde kullanılan 534 oyun 377’siyle Suga, oyların yüzde 70’ini kazanıp LDP lideri olmuştu.

Suga, başbakanlık görevini Eylül 2021'deki olağan genel seçimlere kadar yürütecek.

 

Editör: Haber Merkezi