Rakip lige yeni çıkan Ümraniye olunca, Jorge Jesus rakibi hafife almış olacak ki, Arao’yu sto- perlerin arasından çıkartarak maça başladı. Ama daha ilk dakikadan itibaren Ümraniyespor hiç de hafife alınmayacak bir takım olduğunu gösterdi. Yedikleri penaltı golünden sonra hem beraberliği yakaladılar, hem de pozisyonlar buldular. Hücum ayakların fazla olması, Arao’nun merkezde yalnız kalması ve diğer oyuncuların hep golü düşünmesi sonucunda kaleci Altay’a çok iş düştü. İnsan sormadan edemiyor, Osayi neden kulübeye hapsedilir, Jesus’un gözdesi İsmail Yüksek, ya da Zajc neden orta sahada düşünülmez de, henüz hazır gözükmeyen King ve takıma yeni katılan Perez ile oyuna başlanır. Hocanın orta alan ve defansı bu kadar boş bırakması ve riske girmesini anlamak mümkün değildi. Rossi’nin, Valencia’ya attırdığı gol olmasa soyunma odasına çok sıkıntılı girecekti Fenerbahçe.

İkinci yarıya İsmail Yüksek’i sahaya sürdü ama sarı kartı olan Arao’yu oyundan aldı, Jesus. Halbuki etkisiz King’i çıkartıp, risk alarak Arao ile biraz daha devam edebilirdi. Ofansif oyun anlayışından ve King’den vaz geçmedi, tecrübeli hoca. Yenik duruma düştükten sonra Serdar’ı ve Berisha’yı oyuna sürdü, Alman futbolcuyla beraberliği kurtardı.

Dünkü maçta Jesus’un hatalı tercihleri, Fenerbahçe’nin ilk haftaya puan kaybederek başlamasına neden oldu. Umarız bu maçtan ders çıkartır, Jesus. Umarız kadro ile bu kadar oynamaz ve rakiplerini bu kadar küçümsemez. Yoksa çok sıkıntı çeker, çok !