Yaz tatilinin başlaması ve kurban bayramındaki rehavet sonrası koronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınacak kararlar tüm Türkiye'yi ilgilendirdiği için birçok kişi, bu hafta kabine toplantısı olacak mı diye araştırıyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Dün akşam Kanal D- CNN Türk canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının bu hafta yapılacağını açıkladı.

Yangınlar nedeniyle gerçekleştirilemeyen toplantının ana gündem maddeleri, artan vakalar sonrası izlenecek yol haritası olacak. Aşılama, PCR testi konularının gündemde olması bekleniyor. 

Koronavirüs sürecinde Kabine toplantıları ve alınan yeni kararlar merakla takip ediliyor. Eylül ayında açılması planlanan okulların son durumu milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin gündemini meşgul ediyor. Kabinede okullarda yüz yüze eğitim sürecinin de değerlendirilmesi bekleniyor. 2 Ağustos'ta gerçekleşmesi beklenen Kabine toplantısı ülkemizde meydana gelen yangınlar nedeniyle ertelenmişti.

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN 2021?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine toplantısı 2 Ağustos tarihinde yapılacaktı. Türkiye'nin çeşitli noktalarında ortaya çıkan yangınlar dolayısıyla toplantı ileri bir tarihe ertelenmişti. Kabine toplantısı 16 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Toplantının tarihini Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Müjdeyi tabi, yeni Milli Eğitim Bakanımızdan bu hafta pazartesi günü yapacağımız kabine toplantısında müzakere edeceğiz.'' sözleri ile açıkladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Ağustos'ta yapılan Bilim Kurulu toplantısı ardından okulların açılmasına yönelik, ''"Gerek ilk ve orta öğretimde gerekse yükseköğrenimde öğrencilerimizi ve ailelerini koruyacak tedbirleri alarak, tüm hazırlıklarımızı yaparak eğitime ara vermeden gelecek eğitim öğretim dönemini karşılayacağız. Bu konuda Bilim Kurulumuz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirlerle ilgili hazırlıklarını tamamladı. Bu çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığımızla ve Yükseköğretim Kurulumuzla istişare ederek en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. Fiziki koşulları hazır etmek için ilgili kurumlarımız, bakanlıklarımız tam bir koordinasyon halinde çalışacak ve okullarda öğrencilerimizi bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi