Bilim Kurulu toplantısının ardından Kabine Toplantısı'nı tüm Türkiye merakla bekliyordu. Kabine Toplantısı'nın ertelendiği açıklandı. Bu açıklamanın ardından Kabine Toplantısı neden iptal edildi, neden ertelendi? merak ediliyor. Kabine Toplantısı yeni tarihi de belli oldu.

KABİNE TOPLANTISI NEDEN ERTELENDİ?

Bugün yapılması planlanan Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle 21 Haziran'a ertelendi. Mevcut tedbirlerin haziran ayı boyunca devam edileceği bildirildi.

Kabine Toplantısı neden iptal edildi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ROMA'YA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Euro 2020'nin açılış maçı olan Türkiye - İtalya müsabakası için Roma'ya gideceği; ardından Brüksel'deki NATO Zirvesi'ne katılacağı öğrenildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMANDI? 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının en önemli gündem maddesi koronavirüs salgınıyla mücadele olacak. Bugün toplantıda, Kovid-19'la mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alınacaktı. 

AŞIDA POZİTİF AYRIMCILIK

Koronavirüs aşısına ilginin artmaması durumunda, aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması da planlar arasında bulunuyor. HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM’lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlanacak.

Aşıya erişimin yaygınlaşmasının ardından, aşı yaptırmayanların oranının yüksek olması durumunda, sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere aşı olmayanların girememesine ilişkin kuralların gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi