FATİH CAMİİ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Beyoğlu Belediyesi ve İBB Merkez'indeki törenin ardından Kadir Topbaş'ın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cenaze töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şu anda musallada bulunan değerli kardeşimiz, Kadir Topbaş Bey'le yol arkadaşlığımız Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladı. Tabi İmam Hatip Okulu'na girdiğimizde Kadir abimiz bizim 4-5 yıl önümüzdeydi. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü' ifadelerine yer verdi. 

Diyanet İşleri Ali Erbaş da, 'Esasen dersi ölülerden ziyade bizim dirilerin alması gerekiyor. Dua ediyoruz inşallah en güzel işi yapmak hepimize nasip olur. Kadir Topbaş'a biz inanıyoruz ki en güzel işleri yapmak nasip oldu' dedi.

 

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Kadir Topbaş, 16 Kasım'da kaldırıldığı özel hastanede entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Kadir Topbaş dün hayatını kaybetti. Cenazesi 09.30'da hastaneden alınarak, Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne götürüldü.

İBB'DE KADİR TOPBAŞ İÇİN TÖREN

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş için İBB'nin Saraçhane Yerleşkesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Topbaş için İBB binasının önündeki üstü kapalı platformda düzenlenen cenaze töreninde, merhumun özgeçmişi okunduktan sonra Topbaş'la ilgili kısa bir video izletildi.

 Son dakika... Kadir Topbaşa veda Cumhurbaşkanı Erdoğandan cenaze töreninden açıklamalar

"TEBESSÜMÜ HEPİMİZİ KUŞATMIŞTIR"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada Topbaş’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

"İstanbul'umuza gece gündüz demeden hizmet eden Kadir ağabeyimizi uğurlamak için geldik." diyen Yerlikaya, "Mekanı cennet olsun, derecesi ali olsun diyoruz. Cenab-ı Allah hepimize sayılı nefes vermiş. Kardeşiz inanıyoruz, yaptığımız her türlü fiil, söylediğimiz her söz, her şeyimiz ilahi kamerada kayıt altında. Bir hoş seda bırakarak bu ayrılabilmek herkese nasip olsun. Kadir ağabeyimiz o güzel tebessümüyle gönüllerimize her zaman cila çekmiştir. Tebessümü hepimizi kuşatmıştır. Ayrımcılık nedir bilmeden, iki günü bir olmadan hareket etmiştir, hizmet etmiştir. Onun tebessümü hep içimizi ısıtmıştır. İstanbul'a hizmet yolculuğu Beyoğlu’ndan başladı. İstanbul'daki eserleri hep yaşayacak, hep hayırla yad edilecektir. Bizler gönlümüzden geldiğince söylüyoruz ki hakkını helal et Kadir ağabey diyoruz." şeklinde konuştu.

Son dakika... Kadir Topbaşa veda Cumhurbaşkanı Erdoğandan cenaze töreninden açıklamalar

 

Editör: Haber Merkezi