Onu, bunu bilmem… Kadro ile çok fazla oynamayacaksın… Hele ki başarılı olmuş, birbirine alışmış takımla… Asla… Eğer yenileri monte etmek istiyorsan, yavaş yavaş, alıştıra alıştıra yapacaksın. Bir anda 4 futbolcu birden değiştirirsen, takım da etkilenir. Hem de en başarılı olunan mevkilerde. Hüseyin yok, Hosseini yok, Abdülkadir Parmak ve Ekuban da yedekte. Özellikle savunmanın göbeğini aniden değiştirmek, tandemi bozmak, bir nevi intihar. Üstüne bir de ön liberoda oynayan ve tam hazır olmayan Obi Mikel’i eklersen pozisyon da verirsin, gol de yersin.

Yanlış anlaşılmasın… Fernandes’e, Campi’ye, Obi Mikel’e, ya da Yusuf Sarı’ya ‘kötü futbolcu’ demiyoruz. Sadece biraz daha hazır olmaları lazım, arkadaşlarına alışmaları lazım, kondüsyon kazanmaları lazım, güç kazanmaları lazım. Eğer şampiyonluk yarışında yer almak istiyorsan, en büyük rakiplerin ilk maçlarında ‘sıfır’ çekmişse, bu avantajı değerlendireceksin, kadronu bozmayacaksın. Şair Ahmet Haşim’in mısralarında yazdığı gibi; “Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden…”

Anlaşılan o ki, bu sezonun en çok yazılıp çizilecek, ekranlarda konuşulacak futbolcusu Sörloth olacak. 3 resmi maç 3 gol. Üstelik sağ ayak, kafa, sol ayak. Adam daha şimdiden fizik kurallarını alt üst etti. Hem boyun 1.98 olacak, hem ayakların yumuşak olacak, hem vuruşların net olacak, hem de hızlı olacaksın. Üstüne üstlük 23’ünde bunları becereceksin. Ha unutmadan, buz gibi de soğuk olacaksın. Transferde kimin, ya da kimlerin emeği varsa, helal olsun. Opsiyon kullanılırsa, çok değil bir iki sezon sonra Trabzonspor, Sörloth ile kasasını doldurur.

Karadeniz ekibinde Nwakaeme, tam bir ‘bukalemun’ gibi. Geçen sezonun sürekliliği ile ‘parmak ısırttığı’ ismi bu sezon hazırlık ve Avrupa Kupası maçları dahil, bir türlü beklenilen oyunu sergileyemiyor. Bir isteksizlik, bir hevessizlik var bu futbolcuda. Gel gör ki, böyle bir oyundan alsan bir dert, almasan bir dert. Saman alevi gibi parlayıp sönüyor. Umarız geçicidir ve biz de, geçen sezonun yıldızını izlemeye devam ederiz. Kasımpaşa mütevazı kadrosu ile bu sezon da adından söz ettirecektir. Nasıl olsa iki futbolcu sattı, kasasını doldurdu. Paran varsa, huzurun da vardır. Tecrübeli futbolcular birbirlerine alıştıkça, başarı da arkasından gelecektir.

Kısacası dün Trabzonspor, haftayı 1 puan ile kapattıysa, daha doğrusu 2 puan kaybettiyse, bunun sorumlusu kadro değişikliğinde aceleci davranan teknik direktör Ünal Karaman’dır. Ancak geçen sezon elindeki kadro ile hiç sızlanmadan mücadele eden hocanın da kredisi vardır. Yeter ki hatasını görsün, yeter ki hatadan dönsün.