Yatırımı halka arz yönünde değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Kalekim'in halka arz detaylarını merak ediyor. Konuyla ilgili konuşan Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, holdingin şirketteki payının halka arzdan sonra yüzde 70'in altına düşmesini istemediğini söyledi.

KALEKİM HALKA ARZ NE ZAMAN?

Kalekim'in SPK'ya yaptığı başvuru sonuçlandı ve başvurusu onaylandı. 6-7 Mayıs’ta yapılacak Kalekim hisse fiyat aralığı ve halka arz tarihi diğer detayları belli oldu

Kale Grubu şirketlerinden Kalekim'in paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

kalekimhalkaarz

Türkiye'nin yanı sıra 80'i aşkın ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturan Kalekim, halka arzla bünyesine katacağı yeni ortaklarla gücüne güç katarak sürdürülebilir büyüme yolunda önemli bir adım daha atmayı amaçlıyor.

kalekim halkaarz

KALEKİM HALKA ARZ HİSSE FİYATI NE KADAR?

Kalekim'den yapılan açıklamaya göre, SPK tarafından izahname onayı alan Kalekim'in, halka arzında talep toplama tarihleri 6-7 Mayıs, fiyat aralığı 13,75-14,75 TL olarak belirlendi.

Bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yönteminin uygulanacağı ve Ak Yatırım liderlik edeceği halka arza, toplam 29 üyeden oluşan konsorsiyum aracılık ediyor. Ürünlerini Türkiye'nin yanı sıra 80'i aşkın ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturan Kalekim, halka arzla bünyesine katacağı yeni ortaklarla sürdürülebilir büyüme yolunda önemli bir adım daha atmayı hedefliyor.

Kalekim halka arzında H. İbrahim Bodur Holding'in 15 milyon TL nominal bedelli 1,5 milyar adet B grubu hisse halka arz edilecek. Fazla talep gelmesi halinde 4,5 milyon TL nominal bedelli 450 milyon adetlik A grubu hissenin de ek satışının gerçekleşebileceği belirtildi. Halka arzda 1 TL nominal değerli pay 13,75-14,75 TL fiyat aralığından satışa sunulacak.

YÜZDE 30 HALKA ARZ EDİLECEK

Kalekim’in yüzde 30’una denk gelen toplam 34.5 milyon TL nominal bedelli payların halka arzı planlanıyor. Elde edilecek gelirin yüzde 60-70’lik kısmı ile de yurtiçinde ve yüzde 30 -40’lık kısmı ile de yurt dışında Kalekim’in büyümesine katkı sağlayacak yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları için kullanılacak.

Kalekim'in 6-7 Mayıs’ta yapılacak halka arzı hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, holdingin şirketteki payının halka arzdan sonra yüzde 70'in altına düşmesini istemediğini ifade etti.

Alperat, Kale grubunun başka şirketlerini halka arz etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, "Yönetim kurulunun aldığı bir karar yok. Ama prensip olarak ana hissedarımız Zeynep Bodur Hanım ile görüşmelerimizde Kale Seramik'i de ileride halka açık olarak görürüz... Kale Havacılık'ı da önümüzdeki dönemde halka açık olarak görürüz, bunları da hedefliyoruz" cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi