İP isimli partiyi yaptığı açıklamalarla İYİ’ce karıştıran Ümit Özdağ, CNN Türk’te “Kars’ta MHP’yi desteklemek için Akşener’i üç kez aradım ama yanaşmadı, HDP kazandı. MHP orada 1200 oyla kaybetti. Biz 900 oy almıştık” demişti. Meral Akşener’e bu açıklama soruldu “O çok büyük bir yalandır, yalancıdır bunu söyleyen...” cevabını vererek HDP ile iş birliği yaptıklarını inkâr etti.

          Dönemin İP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ne demişti? : “CHP’ye ilk kez sağdan oy akışı sağladık.

          Madem Ümit Özdağ yalancı, o hâlde CHP’nin İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya, Mersin, Adana, Hatay Belediye Başkan Adaylarını HDP ile birlikte destekleyen kim?

İP bu illerde aday çıkardı mı?

Çıkarmadı!

HDP de çıkarmadı!

HDP ile İP, CHP adaylarını beraber desteklediğine göre, bunun adı ittifak değil mi?

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun, İzmir’de Tunç Soyer’in, Mersin’de Vahap Seçer’in açıkça belirttiği HD(P)KK aşkını inkâr edebiliyor musunuz?

Bir gün olsun özellikle bu ismini verdiğim kişilerin HDP aşkına bir tepkiniz oldu mu?

        Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer zaten HD(P)KK aşkı ve sevdası konusunda dillere destan kişilerdir. Ve bu iki ismin kazanması için CHP ve HD(P)KK’dan daha çok seferberlik yaptınız. Kandil ve HDP’nin onları alenen desteklemesi bile sizi engellemedi.

          “Mersin’deki zaferin HDP’nin bir eseri olduğunu, bir başarısı olduğunu bilmenizi istiyorum” diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e İP’ten bir eleştiri geldi mi hiç?

          Ümit Özdağ’ın ifade ettiği gibi Kars’ta niçin MHP desteğine yanaşmadılar da sadece Iğdır’da sırf batıdaki CHP-HDP ittifaklarını örtbas etmek için aday çıkarmayıp “Cumhur İttifakı adayını destekliyoruz” propagandası yaptılar. Görüldüğü gibi Kars’ta aday çıkarmamış olsalar ve MHP’yi destekleselerdi zaten MHP, Kars Belediyesini kazanmış olacaktı ve o güzide şehir HDP ile kirlenmemiş olacaktı.

          Iğdır seçimlerinde de zaten Cumhur İttifakı genel seçimlerde toplam %44.49 oy alırken yerel seçimlerde %46,68 oy almıştır. 2018 genel seçimlerinde %44.47 oyu olan HDP, yerel seçimlerde %50,10 oy almıştır. 2018 genel seçimlerinde %5.89 oyu olan İP, yerel seçimlerde oyunu nereye vermiş oluyor?

          Meral Akşener ne kadar inkâr etse de, “MHP mi yoksa HDP mi size yakın?” diye sorsalar, HDP’yi tercih eder.

          HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” yapan, MHP’yi de “Dolayısıyla gelinen noktada MHP ile tabanlarımızın aynı olduğunu söylemek çok zor” şeklinde değerlendirmiş bir Meral Akşener’den bahsediyoruz.

          Şimdi Ümit Özdağ’a “yalancı” diye kameraların önünde bağırınca, HDP ile ittifak ve iş birliği gizlenmiş mi oldu?

          Meral Akşener adama çıldırmış gibi “yalancı” diye bağırıyor, adam hakkında dava açıyorlar, ihracı için harekete geçiyorlar sonra da dalga geçer gibi “Partimizin içerisinde de o demokrasi mücadelesini güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar, kusurlar elbette oluyor. Ama büyük bir dikkatle, her şeye rağmen demokrasiyi içselleştirmeye çalışıyoruz.“ açıklamasını yapıyor.

          Hadi Meral Akşener, Ümit Özdağ’ı “yalancı” diye etiketledi diyelim… Ümit Özdağ “yalancı” ise İP kurucuları Reşat Erdoğan, Hediye Akdere, Tuğgeneral Ali Aydın, Hayrettin Barut, Cezmi Polat, İP eski milletvekilleri Tamer Akkal, İsmail Ok, Tuba Vural Çokal, eski Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, birçok il ve ilçe başkanı ve daha ismini sayamadığım birçok yönetici niçin Meral Akşener’in HDP ilişkisini, terörist Demirtaş sevdasını eleştirerek partiden istifa etti? Onlar da yalancı mı? İP Düzce kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu’nun “Milliyetçi ve Ülkücü fikriyatın iktidara taşınacağı söylemiyle yola çıkılmış, ancak ‘PKK’ya genel af çıkarılmalı’, ‘Abdullah Öcalan ev hapsine çıkarılmalı, ayda bir iki defa halkına seslenmelidir’ diyen bir kişinin genel başkan yardımcısı yapıldığı bir ortamla karşılaştık.” diyerek istifası bile her şeyin özeti değil mi? İP milletvekili İsmail Ok’un istifa ettikten sonra söylediği “Akşener’e şu soruyu sordum. Biz CHP ile ittifakız. Ama CHP’nin de görülüyor ki HDP ile bir iş birliği var. Dolayısıyla ben bundan rahatsızlık duyuyorum, bunu kabul edemem ve bunu devam ettiremem dedim. Sayın Akşener de bunun üzerine 1- Hâlâ yerel yönetim şeyini aşamamışsınız dedi. 2- Ülkücüler belediyelerden iş istemiyorum demiyor ama dedi. Ve bu söz benimle mezara gidecekti fakat söylüyorum; ‘Ülkücüler hiçbir şey üretmiyor’ dedi.

          Bizim toplantılarımızın hepsi kamera ile kayıt altına alınıyordu. Bu bahsettiğim toplantının da video kayıtları var. Aksini iddia edip, ispatlarlarsa bağımsız milletvekilliğinden de istifa ederim” sözlerine hâlâ cevap verebilmiş kimse yokken herhalde “yalancı” konusunda Meral Akşener siyaset pinokyosu olarak anılabilir?

          “Ülkücüler iş için HDP ile ittifaka ses çıkarmaz” diyen Meral Akşener, CHP-HDP-İP ittifakı için yalan, bu ittifakı dillendirenlere “yalancı” diyor. Vay Heval abla vay…

          Bundan sonra İP’in lime lime koptuğuna şahit olacağız. İP’in HD(P)KK ilişkisi de her istifanın ana argümanı olacaktır. İP’in bu lekeli ittifak ve iş birliğini inkârı asla mümkün değildir.