Beşiktaş, asla şımarmayan, kendine güvenen lider kimliğiyle ne çıktı, Göztepe karşısına. Bu kez biraz farklıydı. Ezberlere yerleşen taktik anlayışın tek kanatlı versiyonunu denedi. Belki, denemedi de, planladığı olmadı Sergen Yalçın’ın.

Hücum kanatlarını ters kademe anlayışı ile ceza alanına gömüp, bekleri ile artı yaratan Siyah Beyazlılar, bu kez o işi yapamadı. Yalçın’ın, yalnız bu maç için değil sezon başında da tercihi NSakala, kendinden beklenen atak gelişimine katkı veremedi. Soldan genç Rıdvan’ın bindirmelerine alışkın Cyle Larin de, içeriye kat edemedi yeterince…

İnce ayar, adrese teslim, gol davetiyeli paslar veren Rachid Ghezzal da, işini kalabalığa girmeden bitirmeyi tercih edince, sağdan Rosier de üretime yeterince katılamadı. Yine de, ligin asist krallığına yürüyen Ghezzal’ın ortalarının karşılığını Aboubakar da, Larin de verdiler. Ancak, ağları bulan toplar VAR’dan onay alamadı.

Göztepe’nin başında ilk kez sahaya çıkan Ünal Karaman, savunma güvenliğini öne alıp, ani ataklarla rakibi yoklamayı planlamıştı. VAR olmasa geride bitirecekleri ilk yarının tek golünü atınca planı tuttu.

İkinci yarıya, Ljajic ile başlayan Sergen Yalçın, ceza alanına “akıllı pas” sayısını arttırmak, üzerine bir de şut avantajı sağlamak istedi. Ghezzal patentli ölçülü pas, Ljajic’in bitiriciliği ile üç dakikada istediğini aldı. Eşitlikten sonra Göztepe duvarından dönen her topun kalesine tehlike olarak döndüğünü gören Yalçın, bu kez kanatları takviye etti, orta sahayı sertleştirdi.

Kenara aldığı Ghezzal’ın derin pasları olmasa da, yoğun baskı, hırslı saldırma pratiği ile Göztepe’yi zora soktu. Direncin azaldığı anda da istediğini buldu.