CHP geçtiğimiz hafta İstanbul’da umduğu kalabalığı bulamayan bir miting yaptı. Mitingin ardından geriye iki tartışma kaldı.

Birincisi, “Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığını üstü kapalı açıkladı mı?” tartışması.

ikincisi de, “Mitingte ‘Her yer Kandil, her yer Direniş’ sloganı atıldı mı atılmadı mı?” tartışması. Bu ikinci konu niye bu kadar tartışma konusu oldu onu anlamadım. Bunun şaşırılacak hangi yönü var?

Eğer böyle bir slogan atılmadıysa CHP adına büyük eksiklik olmuştur. Ama genetiği bozulan CHP’nin bu eksikliği her daim kapatma misyonu vardır.

“Böyle bir slogan atılmadı” diye savunma geliştirenlere sormak lazım. Bu mitingin ana sebebi Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onaylanması tepki değil miydi?

PKK’nın kurucularından teröristbaşı Sakine Cansız öldürüldüğünde arkasından ona sahip çıkan ağıtlar yakması tepki görmüş, yıllar sonra bu düşüncelerinin sürüp sürmediği sorulunca da “Canan Kaftancıoğlu olarak fikirlerim değişmedi. Bundan sonrada hiç değişmeyeceğim. Sakine Cansız konusunda da fikirlerim değişmedi” dememiş miydi?

Al sana direkt Kandil bağlantılı bir miting…

O halde CHP’nin mitingi için ‘Her yer Kandil, her yer Direniş’ sloganı taçlandırma sayılmaz mı?

CHP açıktan “Kandil” ilişkisini sürdürse de yine de toplumu idare etmek adına bu sloganın atılmadığını söylemektedir.

Hadi biz de “Tamam atılmadı” diyerek kabul etmiş olalım.

Yahu, HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar CHP Genel Merkezi’ndeki altı oklu kürsü önünde düzenlediği basın toplantısında “PKK ve Öcalan konusunda CHP ile aramızda hiçbir sorun bulunmuyor” demedi mi?

Kandil’deki en tepe isim olan teröristbaşı Murat Karayılan 2019 seçimleri öncesi CHP’ye oy isteyen destek açıklaması yapmadı mı? İsrail medyasına “AK Parti ile MHP ittifakına karşı çıktığı için CHP ile aynı fikirdeyiz” açıklamasını yapmadı mı?

Kandil’in Suriye kolu olan terör örgütü YPG’nin başındaki Mazlum Kobani isimli teröristbaşı, CHP’nin Irak ve Suriye’deki terörle mücadele tezkeresine HDP ile birlikte “Hayır” oyu vermesi sonrası “CHP bize umut veriyor. CHP heyetini Suriye’de ağırlamak isteriz” açıklamasını yapmadı mı?

Kandil’de CHP’ye destek açıklaması yapmamış bir tane terörist başı kaldı mı?

Kandilist CHP Kandil’e, Kandil ise her fırsatta CHP’ye sahip çıkmaktadır. Anayasa Mahkemesi HDP’yi kapatsa bile Kandil’in gözünün arkada kalmayacağı bir CHP varlığı söz konusudur.

Tüm bu gerçeklere rağmen ‘Her yer Kandil, her yer Direniş’ sloganının atılmadığını söyleyen CHP’nin yöneticileri, yazarları, yorumcuları, trolleri siz 2018 yılında İstanbul/ Bakırköy’de HDP, CHP bayrakları, teröristbaşı Apo posterleri ve “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde yaptığınız mitingi unutmuş olabilirsiniz. O iğrenç manzarayı siz unutsanız da tarih unutmamıştır.

Atatürkçü-Kemalist CHP’yi yok edip, Öcalancı-Kandilist CHP yaratmak için sinsi sinsi CHP’yi dönüştüren Kemal Kılıçdaroğlu Kandil’in ve Türk düşmanlarının umudu haline gelmiştir. CHP artık Kandil’in hücre evidir.

Editör: Haber Merkezi