Bartın Valisi Sinan Güner, Karadeniz'de İnkumu açıklarında batan kuru yük gemisine ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Geminin Bartın Limanı ile bir alakasının olmadığı için ilk etapta net bilgilere ulaşmanın güç olduğunu ifade eden Güner, "Geminin Rus bandıralı olduğunu belirtmiştik ama Palau bandıralı olduğunu öğrendik. Arvin isimli gemi Gürcistan'dan Bulgaristan'a yük taşıdığı sırada hava muhalefetinden dolayı Bartın Limanı'na sığınmaya çalışıyor. Geminin mürettebatı Ukrayna vatandaşı." şeklinde konuştu.

BÖLGEYE FIRKATEYN GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bartın İnkumu açıklarında batan Rus bandıralı kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan bir fırkateyn görevlendirildi' denildi.

 Son dakika... Bartın açıklarında Rus gemisi battı Acı haberler peş peşe geldi

 

GEMİ GÜRCİSTAN POTİ’DEN BULGARİSTAN’A GİDİYORDU

Bartın Valisi Sinan Güner, batan ‘Arvin’ isimli geminin Palau bandıralı olduğunu açıkladı. Geminin kötü hava şartlarından kaçmak için bölgeye sığındığını belirten Vali Güner, “Limanımıza gelmek üzere hareket etmiş bize beyan edilmiş bir gemi değil. Bu gemi bu kötü hava şartlarından kaçmak için sığınmış. O sebeple bizde resmi olarak bilgileri yoktu. Şimdi Ankara üzerinden bayrağına göre çıkış limanı yaptığımız soruşmalarda bir düzeltme yapmam gerekiyor, geminin adı ‘Arvin’, Palau bayraklı. Yani Rus olduğu konusundaki bilgiyi düzeltiyorum. Kalkış limanı Poti Gürcistan. Varış limanı Bulgaristan. Kuru yük gemisi, 114 metreye, 14 metre boyu ve eninde bir gemi.” dedi.

Geminin personelin ise Ukrayna uyruklu olduğu öğrenildi. Batarak ikiye bölünen gemiden kurtulan gemi pesonelinin bulunduğu 2 filika gözle görüldü.

Editör: Haber Merkezi