Atatürk Olimpiyat Stadı’nın klasik rüzgarlı ve soğuk havasında oynanan futbol, kimseyi ısıtmadı. Fatih Karagümrük önceki maçlarındaki formundan hayli uzaktı. Hafta içi kupaya veda etmenin moralsizliği, yorgunluğu ve hedefsiz kalmanın motivasyonsuzluğu hissediliyordu. Eksikleri olmasına karşın kadro kalitesi hayli farklı ev sahibi takım, eksik ve moralsiz haliyle bile maç boyunca daha etkiliydi. İlk yarı boyunca, Ahmed Musa ve Emre Mor’un vuruşlarıyla rakip kaleyi yokladılar. Rakibin de 10 kişi kalmasının etkisi oyunu tamamen kontrolüne alan Volkan Demirel’in talebeleri, ikinci yarı kanatları da kullanıp, Caner’in ortalarıyla gole yaklaştılar, ama son vuruşlarda etkisiz kalınca skor değişmedi. Emre Mor gibi, yumuşak bilekli ve üstün kabiliyetli bir futbolcunun, göze hoş gelen çalım ve çabaları da skoru değiştirmedi.

Serkan Özbalta’nın göreve gelmesiyle puan kayıplarına dur deyip, düşme hattından kurtulmak için umutlanan Altay, dün üç puan da alabilirdi. Ancak Mohammad Naderi’nin anlaşılmaz bir şekilde 2 dakika içerisinde kırmızı karta davetiye çıkartarak takımını 10 kişi bırakması misafir takımı oyundan düşürdü.

Sarper Barış Saka, bu senenin yıldızı parlayan hakemlerinden. Ama dün maçı yönetmekten çok idare etmek hedefindeydi. 77. dakikada Yannis’in Murat Akça’ya yaptığı kırmızı kartlık hareketi, yumuşatarak sarı kartla cezalandırması hakemliğinin geleceği için iyi işaret değildi.