Sezon başından beri herkesi hayal kırıklığına uğratan, geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir, lige hiç yabancılık çekmeyen Fatih Karagümrük karşısında rakibine önde pres yaparak başladı. Aykut Hoca, Biglia’sız Karagümrük’ün oyun kurmasını engellemeyi planlamıştı. Buna karşı, Karagümrük kenarlardan atak geliştirip ortalarla sonuca gitmeyi hedeflemişti. Önceki maçlarda futbolunu keyifle izlediğimiz Karagümrük takımı dün Başakşehir karşısında zor anlar yaşadı. Aynı sıkıntıyı yine Biglia’nın olmadığı Beşiktaş maçında da yaşamışlardı. Arjantinli futbolcunun olmadığı maçlarda sıkıntı çektikleri gözden kaçmıyor. Jimmy Durmaz da dün hırslı ve istekli oyununu golle süsleyerek ilk 11’de “Ben de oynamalıyım” mesajını verdi.

Borini’nin gereksiz bir pozisyonda hediye ettiği penaltıyı, 3 gün önce Galatasaray’a karşı penaltı atamayan Giuliano kullandı. Brezilyalı, yine atamayınca Başakşehir ayağına gelen fırsatı tepmiş oldu. Aykut Hoca belki de Giuliano özgüvenini tekrar kazansın diye düşündü ama kaçan penaltı maçın kırılma noktası oldu.

Başakşehir’e Aykut Kocaman’ın elinin değdiği belli oluyor. Mahmut Tekdemir ve Ömer Ali Şahiner’in sakatlıkları deneyimli hocanın planlarını mutlaka bozmuştur. Ama buna rağmen Başakşehir net gol pozisyonları yakaladı. Kaleci Aykut tabelanın değişmesine müsaade etmedi. Bir pozisyonda defansla birlikte hata yapıp gole engel olamadılar ama VAR doğru bir kararla imdatlarına yetişti.

Halil Umut Meler özel yetenekleri olan bir hakem. Sadece maçı düşündüğü zaman hakemliğine diyecek yok. Dünde müsabakayı başarı ile tamamladı. Sezon başı maçlarında kararları çok tartışıldı. Ancak, kısa sürede çok iyi toparlandı. Performansı ile “Cüneyt Çakır’dan sonra ben varım” mesajı veriyor. Nazar değmesin.