Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye dair aldığı yeni tedbirler, önlemler ve kararlar sonrası dövizin hızlı düşüşü, Türkiye’nin dövizle yenilemeyeceğini de dosta- düşmana göstermiştir. Ama tek memnun olmayan ise Türkiye’deki muhalefet oldu. “Döviz yükseliyor” diye mutluluktan kendinden geçen muhalefetin, dövizin düştüğü andan itibaren hâli gerçekten ”böyle muhalefet düşman başına” dedirtti.

Suratlarından düşen bin parça idi. Sanki cenaze evine dönmüşlerdi. Muhalif kanalların ekran yüzleri yutkunmaktan konuşamıyordu. Muhalif yorumcular, yazarlar, siyasetçiler, troller sanki “evlat acısı” yaşıyordu. Çünkü bunların tek umudu ekonomik krizle beraber hükümeti düşürmek olduğu için, umut bağladıkları alanda darbe yemişlerdi. Dolar yükselirken gevşek gevşek pozlar vermeleri, dolar düşerken gerginleşmeleri bu yüzdendir.

Bu muhalefetin sırf bu hâli bile Türk milletine düşman olduklarının kanıtı değil midir? Böyle bir muhalefetin vatandaşın çektiği ekonomik sıkıntılara dair samimi duygu ve düşüncesi olur mu? Muhalefetin istismardan başka yaptığı hiçbir şey yoktur.

Dolar yükselince bayram eden, dolar düşünce somurtan muhalefet bu topraklara ait olabilir Dolarla birlikte muhalefet de çakılmıştır. Siyasi tüm hesaplarını ABD Başkanı Joe Biden’ın “Türkiye’deki muhalefeti destekleyerek, Erdoğan’ı devireceğiz” sözüne ve ABD dolarının yükselişine bağlayan muhalefet, doların hızla düştüğü geçtiğimiz günü matem günü olarak görmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sus be adam, sen konuştukça dolar yükseliyor” küstahlığını gösterenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye dair aldığı yeni karar ve tedbirleri açıklamasından sonra doların çakılması karşısında ne diyeceklerini bilemediler. Şimdi hepsi bu duruma nasıl bir kılıf buluruz, nasıl yine kriz, kaos tetikçiliği yapabiliriz diye birbiriyle yarışıyor.

“Bir taraftan kendilerine, ‘biz milliyetçiyiz’ diyorlar, bir taraftan da Türk lirasının değerini pula döndürdüler” diyen çizgi film modeli Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm avanesi ve ittifak kuyrukları şimdi Türk lirasının değer kazanması karşısında çılgına dönmüş vaziyettedir.

Dolar yükselir, dolar düşer ama bu muhalefet her türlü karaktersizliğini yine korur. Son günlerin netleşen konularından birisi de budur.

ABD silahıyla terör yaratanların yanında yer alan bu muhalefetin, ABD dolarıyla kurduğu hayal kursaklarında kalmıştır. Bundan sonra dolar yükselse de, dolar düşse de bunlara emanet edilen bir vatanın, bir devletin olmayacağını sağduyulu her vatandaş bu ekonomik kriz günlerinde bir kez daha anlamıştır.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli “Döviz operasyonları boşunadır, faiz kulisi yapanların çabası beyhudedir, Türkiye’yi teslim alamayacaklar, Türk milletini yolundan çeviremeyecekler” diye sizi uyarmıştı. ABD odaklı muhalefet bu uyarıyı iyi anlasaydınız, bu derece kendinizden geçmezdiniz.

Editör: Haber Merkezi