Sosyal medyada beş milyonu aşkın takipçisi olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, sosyal medyada kişilerin namusuna, şerefine, toplumun huzuru ve güvenine zarar veren hallerin düzeltilmesi ve önlem alınması adına sayfasını kapatıp, bu duruma tepki gösteriyorsa bundan rahatsız olmak için ya namussuz, ya şerefsiz ya da o hallerin yaratıcısı olmanız gerekiyor.

          Ne kadar ilginç değil mi “sosyal medyada iktidarın trolleri” diye en çok eleştiri yapan CHP ve yancıları, Cumhur İttifakı sosyal medyada hukuki düzenlemeler yapılmasını istediğinde en çok tepki gösterenler oluyor. “Fişleme”, “Özgürlüklerin kısıtlanması”, “Faşist devlet olma yolunda…” diye cümleye başlıyorlar. Hani trollerden rahatsızdınız? Aslında bunlar trollerden rahatsız falan değil… Şu an sosyal medyada dikkat edin en fazla FETÖ ve İP isimli partinin trolleri vardır. Bunlar CHP merkezli olarak, CHP’nin siyasi projelerini güçlendirmeye ve propaganda olarak desteklemeye çalışıyorlar.

          Trolleri olduğu iddia edilen AK Parti iktidarı sosyal medya suçlarını engelleyecek yasal düzenlemeden bahsederken, trol suçlaması yapanlar ise bu yasal düzenlemeye karşı olduklarını ifade ediyor. Demek ki, asıl trol fabrikası kendileriymiş ve bugüne kadar sadece cambaza bak oynamışlar…

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey, medya ve sosyal medya mecralarında yapıldığında da aynı sonuçla karşılaşmalıdır. İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir. Cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret başta olmak üzere kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. Milletimize karşı sorumluluklarımız, bu doğrultuda gereken mekanizmaları kurmayı ve işletmeyi gerektiriyor. Amerikalısı Avrupalısı, Çinlisi bu imkâna sahipken, 83 milyon Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız” sözleri bunları niçin rahatsız etmiştir?

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “İtibar suikastlarının kurgu mekânı, insan onurunu ayağa düşüren, akla ve hayale sığmayan fitne ve dedikoduların sığınak ve barınağı olan sosyal medya; geleceğimiz, milli ve manevi gerçeklerimiz açısından vahim bir tehdit ortamını kökleştirmiştir. İnsan şerefine, insan namusuna, insan haysiyetine envai çeşit saldırganlığı provoke eden sosyal medyanın bu haliyle varlığı akla, ahlaka ve insani değerlere tamamen aykırıdır. Sosyal medya terörü, insan ve toplum huzuruna kastetmektedir. Bu nedenle sosyal medyanın temiz kullanımı sağlanasıya, konuyla ilgili kanuni düzenleme TBMM’de yapılasıya kadar şahsen sosyal medya hesaplarımı tümden askıya alıyor; duruşumu, düşüncemi, tarafımı, tavrımı, tercihimi ve tepkimi alenen ilan ediyorum. Sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenme nihayete ermeden bir daha ne Twitter hesabımı kullanacağım ne de Facebook paylaşımı yapacağım. Bu konuda TBMM’de gündeme gelecek her muhterem ve müstesna kanun teklifine de sonuna kadar destek vereceğim” sözleri ve sosyal medya hesaplarını askıya alma kararı, CHP ve yancılarını niçin rahatsız etmiştir?

          Sosyal medyada beş milyonu aşkın takipçisi olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, sosyal medyada kişilerin namusuna, şerefine, toplumun huzuru ve güvenine zarar veren hallerin düzeltilmesi ve önlem alınması adına sayfasını kapatıp, bu duruma tepki gösteriyorsa bundan rahatsız olmak için ya namussuz, ya şerefsiz ya da o hallerin yaratıcısı olmanız gerekiyor.

Siz bunlardan hangisi oluyorsunuz?

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıkça ifade ettiği sosyal medya yaklaşımından rahatsız olunuyorsa, sosyal medyada trollerini yönetenlerin, karanlık dehlizlerde insanların şerefi ve namusuyla oynayanların sahipleri de bu rahatsız olanlardır.

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Bugün sizlerle son Twitter mesajlarımı paylaşacağım” cümlesini alıntılayıp, üzerine “Sıra sizde Sayın @RTErdogan” diye yazan İP isimli partinin resmi sosyal medya hesabı, aslında dediğimiz rahatsızların başında geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’lı Pervin Buldan ve CHP yancısı Meral Akşener’in sosyal medya konusunda nasıl paslaştıklarını hepiniz gördünüz değil mi?

          Aynı yerel seçimlerde, aynı referandumda paslaştıkları gibi… Hep aynı… Hiç birbirlerinden farkları yok…

          Sosyal medyada trol ordusu barındıran da, insanların şerefiyle, namusuyla oynayanlar da bunlardır. Bunların sosyal medyada en büyük yardımcı gücü, her kılığa giren FETÖ’dür. Sosyal medya düzenlemesine bu kadar karşı çıkıyorlarsa bilin ki, foseptik çukurunun adresi karşı çıkanların mekânıdır.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli sosyal medyada ahlak edep diyor, intizam, kişilik hakları diyor…

          Bunlar da oyuncağı elinden alınan çocuklar gibi ağlaşıyorlar. Sosyal medya düzenlemesine karşı isen, trol ihalesini almış olan sensin…

          Sosyal medyada şeref ve namuslarla oynayanlara karşı önlem alınmasına karşı isen, şeref ve namuslarla oynayan sensin…

Tedbir alınmasına karşı isen, sosyal medyadaki karanlık dehlizlerdeki provokatör sensin…

          Sosyal medya özgürlüğü eğer kişilerin namusu, şerefiyle oynuyorsa, bu sadece provokatörlerin özgürlüğü olmaktadır. Sosyal medya özgürlüğünün alanı kişilik haklarını ihlal ediyorsa bu suçtur. Bu suçu korumaya çalışan kim olursa olsun suça ortaktır.

           FETÖ destekli trollerle beslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Pervin Buldan, Meral Akşener, siz aranızda geyik yapmaya devam edin. Sosyal medyadaki ahlaki ve hukuki düzenleme belli ki en çok sizi sarsacak…