Topuz, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, ''Karataş Belediyesinin yurt dışına insan kaçırma olaylarının içerisinde olduğunu anlatan paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımların asılsız olduğunu anlatmak için bu metin hazırlanmıştır.'' dedi.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, şunları söyledi;

Gerek sosyal medyada gerekse bazı basın yayın organlarında Karataş Belediyesinin yurt dışına insan kaçırma olaylarının içerisinde olduğunu anlatan paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımların asılsız olduğunu anlatmak için bu metin hazırlanmıştır.

2019 yılında belediyemize gelen bir organizasyon firması Belediyemizden herhangi bir ücret ödenmeden yurt dışında tanıtımlar yaptıklarını, tanıtım masraflarının Avrupa fonlarından sağlandığını ve bu organizasyona belediyemizden 5 kişinin de katılabileceğini belirtmişlerdir. Bunun üzerine belediyemizde yaptığımız değerlendirmede Karataş Belediyemiz tarafından 2015 ve 2017 yıllarında benzer bir uygulama ile 2 defa yurt dışına heyet gönderildiği görülmüştür. Belediyemiz bu yurt dışı organizasyonunun sahibi değil misafir olarak davetlisi olmuştur. Yurt dışına belediyemizden katılan herkes yurda dönüş yapmıştır. Eğer yurda dönmeyen olduysa bu belediyemizin değil dönmeyen şahısların sorumluluğudur. Ayrıca paylaşımlarda gösterilen belgeden de anlaşılacağı üzere belediyemizle ilgili herhangi bir suçlama söz konusu olmayıp, belediyemizin görüşüne başvurulmuştur. Mülkiye müfettişleri tarafından yapılan bu araştırma, sadece bizim belediyede yapılan bir araştırma değil, yurt dışına heyet gönderen tüm belediyeleri kapsayan bir araştırmadır. Organizasyon sırasında, öncesinde ve sonrasında belediyemiz bütçesinden hiç ödeme yapılmamıştır. 2019 yılındaki belediyemiz sosyal medya paylaşımları incelendiğinde yurt dışı tanıtım faaliyetinin fotoğrafları da görülecektir.

Belediyemiz hakkında gerçek dışı paylaşım ve haber yapanlarla ilgili dava açma hakkımız saklıdır.
CHP li Veli Agbaba’nın gösterdiği Millet İttifakının Karataş Meclis üyesinin seri numarası belli olan belgesi suçlama niteliğinde değildir aksine Mülkiye Baş Müfettişimizin tüm Meclis üyelerinden talep ettiği ifade vermeleri üzerine yazılan belgedir ... Ayrıca seri numarası belli olan Millet ittifakının Meclis üyesinin Mülkiye Baş Müfettişimize verdiği Bu konuda ki ifadesinde Asla böyle bir durumun sorumlusunun Karataş belediyesi ve yönetiminin olmadığı tamamen oraya giden şahısların kendi sorumluluğu olduğu Tüm Meclis üyelerinin Karataş ilçesinin tanıtımı için Mehteran ve Halk oyunları ekibinin Karataşı ücretsiz şekilde temsil edeceklerine inandıkları için karar aldıklarını söylemiştir .Karataş Belediyesi bu organizasyonun sahibi degil aksine davetlisi olmuştur. Bu konuda Karataş belediyesinin organizasyonu yapan Davet eden Halk oyunları derneğine Daha önceki günlerde Hukuki işlem yapılması İçin Beledyemizin avukatları tarafından gerekli baş vurular yapılmıştır.

Editör: Haber Merkezi