Canlı yayında sorulara cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman kapanacağı hakkında bilgi verdi. Her sene Haziran ayında kapanan okullar bu sene daha geç kapanacak. Dolasıyla karneler de daha geç dağıtılacak.

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Okulların açık olacağı tarihi de açıklayan Bakan Selçuk, “Okullar 2 Temmuz’a kadar açık olacak. Karneler de bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARININ DURUMU

Özel eğitim kurumlarının durumunu da açıklayan Selçuk, “8 ve 12. sınıflarda öğrenme eksikliklerimizi gördüğümüz için köy okullarımızı 5 gün açtık, İlkokullarımızı daha çok açtık. Çünkü buralarda problem gördük. Şimdi tam kapanma ile ilgili süreçte Bilim Kurulu’ndan tüm kurumların kapanması tavsiyesi geldi. Tam kapanma sürecinde bu okullarımız da kapalı kalacak” dedi.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise sınavlarıyla ilgili Selçuk, “17 Mayıs’tan sonra şu an için verilmiş bir karar yok. Aynı şekilde devam edeceğiz. Temel eğitime ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde yüzde 40’a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi