Trabzonspor karşısında alınan farklı yenilgi sonrasında büyük rotasyonla çıktığı Avrupa maçını da kaybeden Abdullah Avcı, “Kimse benim teknik direktörlüğümü sorgulayamaz” diyerek noktayı koydu. Beşiktaş’ta Süper Lig tarihinin en kötü başlangıcına imza atan, Avrupa’da sıfır çeken ‘tartışılmaz’ teknik direktör Avcı, dün kazanamazsa suyunun yakıcı hale geleceği bir maça çıktı.

Wolverhampton maçının sağ ve sol bekini kulübeye oturtan Avcı, Caner Erkin’i yeniden sol beke, orta alanda daha etkili Dorukhan Toköz’ü de sağ beke yerleştirdi. Attiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup’a orta alanda savunma, Adem Ljajic’e de hücum hedefli görev veren Avcı, forvete özlediği Burak Yılmaz’ı sürdü. Bu yerleşim, kanatlardan ve Ljaic’in derin paslarından gelen topların golle sonuçlanmasını amaçlıyordu.

Plan buydu da, rakip Alanyaspor, Erol Bulut yönetiminde öyle ilçe takımı olduğuna bakmadan, tevazuya gerek görmeden sahaya liderliğinin havasıyla çıktı.

Kazanmak zorunda olmanın gerginliği her halinden belli olan Beşiktaş’ı dirençli, önde basan oyun yapısıyla sahasına mahkum etti. Konuk takım, maçın başında etkili ataklarla ev sahibine zor anlar yaşattı. Sahaya iyi yayılan oyun anlayışı, topu kaptırsa bile, geri kaçmadan topu yeniden kazanmak için yaptığı baskı Beşiktaş’ın oyun kurmasına engel oldu.

Kalesinde birisi ligin golcüsü Papiss Cisse’nin ayağından olmak üzere ciddi pozisyonlar yaşayan Beşiktaş’ın, rakip ceza alanına yönelik ilk atağının 38’nci dakikada gelmesi durumun özeti gibiydi.

İkinci yarıya Adem Ljajic’ten vazgeçerek başlayan Avcı, Abdoulay Diaby ile kanatlardaki etkinliğini arttırmayı hedefledi. Baskılı başlangıç sırasında rakip ceza alanına girme başarısını gösteren Georges Nkoudou düşürülünce Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Burak Yılmaz da golcü olduğunu…

Bu gol, lider Alanyaspor’un gol için biraz daha kalabalık olarak ileri çıkmasına, Beşiktaş’ın daha çok boş alan bulmasına neden oldu. Savunmadan çıkan uzun toplar Siyah-Beyazlılar’ın hızlı ayaklarıyla önce heyecan, ardından gol getirdi.

Ligdeki son yenilgisini geçen sezon yine Beşiktaş deplasmanında alan Alanyaspor, kalesinde ikinci golü de görünce, rakip kaleyi ablukaya aldı. Savunmada kapanan Siyah-Beyazlılar, yoğun baskı altında geçirdiği dakikalarda kalecisi Loris Karius’un da katılımı ile skoru korudu.

İlk yarıda hiç ortalarda görünmeyen, ikinci yarıda kazandığı penaltı golü sonrasında geriye yaslanarak skor kovalayan Beşiktaş, sonuçta lideri yendi.

Üç puan Avcı ve ekibini soluklandırdı. Ancak, ortaya konan oyunun ne kadar tatmin edici olduğu, milli maç arasından sonra daha net anlaşılacak.