AHİLİK; YAŞAMA DEĞER KATMAKTIR.

Özünde kardeşliği barındıran bir kavram olan ahiliğin, içerisinde yaşama değer katmayı, yardımseverliği, iyiliği ve güveni vurguladığını söyleyen Vidinlioğlu,  yalnızca esnaflar arasındaki ilişkileri değil, tüm toplumu ve toplumsal hayatı kapsayan, onu düzenleyen ve iyileştiren bir kurum olarak yüzyıllardır kültürümüzde yer edindiğini vurgulayarak, değeri ve niceliği yüksek bir şekilde hayatımızdaki yerini korumakta olduğunu ifade etti.

Vidinlioğlu, "Yüzyıllar boyu olduğu gibi, biz de esnafımızla birlik olmayı ve iyi ahlakı yüceltmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, mesajına şu şekilde devam etti;

"Milletimizin, kültürümüzün ve toplumumuzun değerli yapıtaşlarından biri olan ahilik kavramını kendimize model belirleyerek esnafımızla yardımlaşma içerisinde olmaya, toplumumuzun en eski geleneklerinden biri olan bu kavramı yüceltmeye ve onun çerçevesinde sosyal yaşamımızı düzenlemeye devam edeceğiz. Çünkü ahilik kavramı bizim için gelecek nesillere aktarılması gereken bir gelenektir.

Her gün tüm şehirle iletişim halinde olan; şehrin, ticaretin, ekonominin ve yaşamı sürdürmenin yolunu şekillendiren, ona yön veren esnaflarımız bizim her zaman başımızın tacı olmuşlardır. Dürüst, güvenilir, iyiliği ve yardımı seven esnafları yetiştirmek ve korumak ahilik kültürü ve bizler için çok önemlidir. Bugün kentimizde ve ülkemizde esnaf hayatı içerisinde bu kavramlar önemliyse, bu ahilikten gelmektedir. Bu sebeple; ahilik geleneğini topraklarımıza kazandıran Pir Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle ve saygıyla anıyor, ahilik haftası kutlamaları fırsatıyla bir kez daha bu değerli kurumu kurarak bizlerin bu kültürü yaşatmasına imkan verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz."

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi