“SOKAK HAYVANLARININ AÇ KALDIĞINA YÖNELİK İBARELER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Dört günlük sokağa çıkma yasağının olduğu Ramazan Bayramı süresince Kastamonu Belediyesi sokak hayvanlarını da unutmadı. Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri her cadde ve sokakta belirledikleri 60 noktaya kuş yemi, kedi ve köpek maması bıraktığı açıklanarak bazı sosyal medya ve yayın organlarında sokak hayvanlarının aç bırakıldığına dair ibarelerin gerçeği yansıtmadığı da ifade edildi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili örnek çalışmalar yapan ve pandemi süresince beslenme odakları sayısını arttırarak sokak hayvanlarını aç kalmasının önüne geçen Kastamonu Belediyesi, Kovid-19 salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nda uygulanan dört günlük sokağa çıkma yasağında da sadık dostlarımızın yanında oldu.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bayram öncesinde gerekli planlamaları yaparak 40 olan beslenme noktalarını sokak hayvanlarının aç kalmaması için 60’a çıkarttı. Arife günü itibariyle günde iki defa belirlenen beslenme noktalarına, kuş yemi, kedi ve köpek maması belediye ekiplerince bırakıldı.

Ekipler sokağa çıkma yasağının bittiği 27 Mayıs Çarşamba gününe kadar toplamda 400 kilogram kuş yemi, köpek ve kedi maması tüketti.

Sokak hayvanlarımızın bizlerin sadık dostu olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Ramazan Bayramı’nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince tüm ekiplerimiz fedakarca çalıştı. Vatandaşlarımızın hizmetinde olmak ve işlerin aksamaması adına gerekli planlamayı yapmıştık. Sokak hayvanlarımız için de Arife günü itibariyle ekiplerimiz gerekli tüm çalışmayı yaptı. Sokak hayvanlarımızın aç kalması gibi bir durum söz konusu olmadı. Tüm mahallelerimizde sokak hayvanlarımızın aç kalmaması adına beslenme odağı sayımızı arttırdık. Pandemi süresince de bu hususta örnek çalışma sergiledik. Üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de yarın da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi