MHP Kayseri Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, TÜRKGÜN’e verdiği söyleşide Kayseri şehrinin çözüm bekleyen meselelerini, vatandaşların taleplerini ve milletvekili olarak TBMM’deki çalışmalarını anlattı.

Kayseri'nin üretim ve ticaretle ön plana çıkan kadim bir şehir olduğunu ifade eden Ersoy, Kayserililerin uzun süredir beklediği yüksek hızlı trenin bir an önce hizmete sunulması gerektiğini ifade etti.

Önemli bir turizm merkezi olan Erciyes Dağı’nın tanıtım faaliyetlerin artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Ersoy “Ulaşımın ve konaklama imkânlarının geliştirilmesi gerekli. Mevcut durumdan daha fazla otel ve tesis inşa edilmeli ki hizmet daha kaliteli olabilsin” dedi.

KAYSERİLİNİN NAMI NEDENSİZ DEĞİLDİR

Kayseri’nin ekonomik verimliliğini arttırmak adına çalışmaları olduğunu söyleyen Baki Ersoy, Kayseri’nin Türkiye’nin en kalabalık 14. kenti olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kentimiz, Türkiye’mizin an itibariyle en kalabalık 14. büyükşehridir. Kayseri tarihten bugüne hep ticaret ve çalışkan insanı ile anılmış, ticaret anlamında hem ülkemiz dahilinde hem de haricinde ismini duyurmayı başarmıştır. Bizim şehrimizin geleneğinde ticaret, sokaklarında ise tarih vardır. Öyle ki Kayserili tüccarlarımızın ticaretteki yetenekleri ve namları nedensiz değildir. Ticaret, esnaflık bizim şehrimizin genlerinde vardır. Tabii ülkemizin içinde bulunduğu şartlara baktığımız zaman Kayseri’deki ticari faaliyetlerimizin tam olarak istediğimiz noktada olduğunu söyleyemeyiz. Kayserililer çalışkandır, fedakardır, üretimi durdurmamak, ülkemize faydalı olmak adına her türlü hamleyi yapmaya devam etmektedir fakat bizim de siyasiler olarak bazı sıkıntıları gerekli mercilere iletip çözüm aramaya devam etmemiz gerekmektedir. Kadim şehrimizin ekonomik verimliliğini artırmak şahsımca önce ulaşımdan başlayacaktır. İvedilikle Ankara-Kayseri yolu, otoban haline getirilmelidir. Bununla birlikte, şehrimizin havalimanının yolcu kapasitesi ve pist alanı olarak yetersiz. Yine, çağımızın gereği, yüksek hızlı tren hattı bir an önce güzide şehrimize getirilmesini mühim görmekte, hatta arzulamaktayım."

Kayserililer çalışkandır, fedakârdır, ülkemize faydalı olmak adına her türlü hamleyi yapmaya devam etmektedir, fakat bizim de siyasiler olarak bazı sıkıntıları gerekli mercilere iletip çözüm aramaya devam etmemiz gerekmektedir.

Önemli bir konu var. Sık sık şahsımın da Meclis gündemine taşıdığı Kayseri ilimize verilen teşviklerin bir an önce gözden geçirilip iyileştirilmesinin, ekonomik verimlilik ile birlikte kentimize büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.

 

“ÇİFTÇİNİN DERDİ MEMLEKETİN DERDİDİR”

Çiftçi ve köylülerle yakın iletişim halinde bulunan Ersoy, sorunların çözümü adına bir takım önerilerde bulundu.

“Çiftçilerimiz bu memleketin mimarları, başımızın tacıdır” diyen Ersoy, vergi ve SGK borç yapılandırma isteklerinden bahsetti. Ersoy şunları söyledi:

"Gerek çiftçilerimizin tarımsal destekler ve tarım kredi kooperatiflerinden beklentileri, gerek esnafımızın vergi borcu yapılandırılması ve SGK borcu yapılandırması, gelen taleplerin ağırlık merkezidir. Aslında işin özünde, çiftçilerimiz topraklarını bırakmak istememektedir. Üretime, üretmeye devam etmek, tabi bunu yaparken de ekonomik olarak kalkınmak en azından temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek öncelikli hedefleridir. Aslında bütün beklenti de buradan doğmaktadır. Bu arada belirtmek isterim ki; sağ olsunlar, gerek memleketimizdeki çiftçiler, gerek esnafımız ve ticaret erbabı hemşerilerimiz bizi de meclisteki bir kardeşleri olarak görüyorlar. Hal böyle iken, ne onları ne de kendimizi utandırmamak adına, var gücümüzle çiftçilerimiz ve esnaf kardeşlerimiz için elimizden geldiğince Gazi meclisimizde mücadele vermekteyiz. Ben bu konuda kendimi biraz daha şanslı görüyorum. Zira TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olduğum için özellikle de bütçe görüşmeleri sırasında değerli bakan ve bürokratlarımızla epey mesai harcıyor, şehrimizin ve sektörlerimizin sıkıntılarını yüz yüze dile getirme fırsatı buluyorum."

ŞEHRİMİZİN TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Meclisteki çalışmalarından da bahseden Baki Ersoy, “Kayseri’nin bir evladı olarak, söz aldığım gündemle alakalı ya da gündem dışı bütün meclis konuşmalarımda ve dahi üyesi olduğum Plan ve Bütçe Komisyonunda ekseriyetle Kayserimizin problemlerini gündeme getirmeye gayret gösteriyorum” dedi. Vatandaşlardan ve bölgeden gelen talepler doğrultusunda şehirdeki sorunları tespit edip, ilgili makamlara soru önergesi ya da araştırma önergesi hazırlamak suretiyle takipçisi olduğunu söyleyen Ersoy, “Milletvekili olmanın sorumluluklarının farkında olarak görev sürem boyunca Kayseri’mize, vatandaşlarımıza, devletimize faydalı olabileceğimiz her adımı atmaya çalışıyorum. Bu düstur ve gaye ile Liderimizin emrinde ilk günden beri girilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayacağımıza söz vermiştik. Şimdi ise dönüp baktığımızda girilmedik gönül bırakmadığımızı görüyoruz. ” diye konuştu.

‘Hızlı tren için bir engel yok’

Yıllardır sözünün verilmesine rağmen bir türlü hayata geçirilmeyen hızlı tren meselesine değinen Baki Ersoy şunları söyledi:

"Kayseri’nin coğrafi konumuna bakarsak, herhangi bir engelin olmadığını görürüz. Şehrimiz 1 milyon 370 binin üzerindeki nüfusu, 4 üniversitesi, fakülte hastanesi ve Türkiye’nin en büyük şehir hastanesini bünyesinde bulunduran, başta Erciyes Dağı olmak üzere kış ve kültürel turizm imkânlarına sahip, güçlü organize sanayi bölgesiyle ülkemiz açısından her yönden önemli bir ilimizdir. Coğrafik olarak merkezî konumda olmasına karşın, maalesef, olması gereken ulaşım yapısına henüz kavuşamamıştır. İlimizin elverişli ulaşım imkânlarına sahip olması, yine ilimiz hastanelerinden faydalanmakta olan çevre illerimizdeki vatandaşlarımız açısından da oldukça önemlidir."

3 SENE İÇİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

MHP’li Baki Ersoy: "Hızlı trenle ilgili, TCDD Genel Müdürümüz Sn. Ali İhsan Uygun ile görüşmemizde projenin hazır olduğu, ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağı ve 3 sene içerisinde yapımının tamamlanacağı bilgisini aldık. Bizce çok geç kalınmış bir proje fakat inşallah ısrar, takip ve çabalarımızla bizim dönemimize nasip olacak."

KAYSERİ TURİZMİ ÇEŞİTLENMELİ

“Erciyes; gerek pist eğimi, gerek yağış miktarı, gerekse kar kalitesi bakımından Türkiye’nin en kullanışlı kayak pistlerinden biridir” diyen Baki Ersoy, turizmde çeşitlilik sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Ersoy turizmle ilgili şunları söyledi: "Erciyes ile alakalı yapmamız gereken bir tanıtım faaliyetini başlatmaktır. Ayrıca Erciyes’in çevre ilçelerinde kayak turizmini destekleyecek başka turistik faaliyetler de geliştirilmelidir. Örnek veriyorum; Sultan Sazlığı Erciyes’e 70 kilometre uzaklıkta olup doğası gereği fotoğrafçılık turizmine oldukça elverişli bir bölgedir. Yine Yahyalı Kapuzbaşı takım şelaleleri ilimiz sınırları içerisinde mutlaka keşfedilmesi gereken bir diğer doğa harikası örneğidir. Ayrıca mevcut durumdan daha fazla tesis inşa edilmeli ki hizmet daha kaliteli olabilsin."

‘TAKIMIMIZIN, ZOR GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞINA İNANIYORUM’

Kayserispor’un köklü bir tarihi olduğuna dikkat çekerek, şehirde son yıllarda taraftarlık kültürünün arttığını söyleyen Baki Ersoy, sıkı bir Kayserispor taraftarı olduğunu belirtti. “Takımda geçmiş yönetimden kalan sıkıntılar devam etmektedir” diyen Ersoy şöyle konuştu:

"Türkiye’nin ilk süper lig takım başkanı Berna Gözbaşı hanımefendinin gayreti ve bizlerin desteği ile içerisinde bulunduğumuz zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Biz daima takımımızın yanında olacağız."

Editör: Haber Merkezi